SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

NIJE PRVI POZIV

Zbog dojave o bombi ispražnjena zgrada suda: Tehničari provjeravaju svaku sobu


Kako doznajemo na sudu, dojava je stigla putem telefonskog poziva centrali zgrade u Europskoj aveniji, u kojoj su smještena dva suda


AUTOR Suzana Lepan Štefančić

(VEČERNJI LIST, 8. siječnja 2020.) Zgrada Županijskog i Općinskog suda u Osijeku ispražnjena je danas oko 10 sati nakon što je zaprimljena dojava o podmetnutoj bombi.

– Naš djelatnik na centrali suda je iza 10 sati zaprimio dojavu nepoznate, vjerojatno muške osobe, po govoru, koja je izvijestila da je na sudu podmetnuta bomba. I to je vrlo kratko razgovor trajao, o tome je odmah djelatnik na centrali izvijestio predsjednika suda, i pozvana je PU osječko-baranjska. Na lice mjesta su odmah došli djelatnici PU, krim tehničari i tehničari za minsko-eksplozivna sredstva koji pregledavaju sve prostorije suda, uz prisutnost psa obučenog za to – kazao nam je sudac Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Sud ne radi jer su djelatnici morali napustiti zgradu, radi pregleda.
Analizirat će se i današnje rasprave, na oba suda, kako bi se utvrdilo jesu li povezane s dojavom i imaju li, možda, veze s revoltiranim strankama.

– Takvih je situacija bilo, nije prvi put i svaki put su se pokazale kao lažne dojave. Posljednja je bila prije nekoliko godina – zaključuje Rožac.

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu