SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
SDLSN - Povratak na početnu stranicu SDLSN - Povratak na početnu stranicu
Petak, 18.02.2011. Ispis Pošalji na mail

Namještenik kojem država ovrhom uzima 550 od 1650 kuna mirovine izlaz vidi u samoubojstvu

Petar Lapoš pokazuje odrezak od mirovine prema kojem mu nakon ovrhe ostaje 1.090 kn  za život
Sindikat moli predsjednicu Vlade i ministra pravosuđa da konačno pronađu rješenje za ovrhe službeničkih plaća u hrvatskom Podunavlju, a jednom žalosnom i ogorčenom umirovljeniku omoguće da smrt dočeka u toplom domu

(SDLSN, 18. veljače 2011.) Umirovljeni namještenik Petar Lapoš iz Iloka, kojem je Republika Hrvatska „sjela" ovrhom od 546,89 kuna mjesečno na neveliku mirovinu od 1640,86 kuna pa mu nakon otplate režija od oko 400 kuna za život preostaje 600 kuna, ovih je dana ostao i bez drva za ogrjev i sve više razmišlja o samoubojstvu kao jedinom izlazu iz situacije u kojoj se nalazi.
Od umirovljenog dostavljača Petra Lapoša država je odlučila ovrhom namiriti "dug" od 70-tak tisuća kuna na ime povrata sudskim putem dobivene naknade za rad na području od posebne državne skrbi koja mu je prvo sudskim putem priznata, a zatim nakon što je Vrhovni sud promijenio stajalište, sudskim putem osporena i zatražena protuovrha.

Lapoš je u lipnju 2008. godine s predstavnicima Sindikata zbog problema ovrha plaća službenika u hrvatskom Podunavlju bio i kod tadašnje potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, ali mu ona tada nije mogla pomoći pa se nada da će to moći učiniti sada kad je predsjednica Vlade.
Nakon sastanka s potpredsjednicom Vlade pronađeno je privremeno rješenje u obliku obustavljanja ovrhe mirovine jer mu je supruga bolovala od karcinoma.

No, kako mu je supruga u međuvremenu umrla, Republika Hrvatska i njeno pravosuđe, koje je Petru Lapošu prvo priznalo, a zatim osporilo pravo na dodatak za rad na području od posebne državne skrbi, očito je ocijenilo kako više ne postoje prepreke za naplatu „duga" od umirovljenog namještenika.

Sindikat stoga moli predsjednicu Vlade i ministra pravosuđa da konačno pronađu rješenje za ovrhe službeničkih plaća u hrvatskom Podunavlju, a jednom žalosnom i ogorčenom umirovljeniku omoguće da smrt dočeka u toplom domu.

 

Pročitajte još...

Postani član sindikata, neovisno o boji očiju, rodu, spolu, političkom uvjerenju, vjeri i svjetonazoru. 

Budi član ili postani superheroj - sindikalni povjerenik.

Ako Ti se ne sviđa SDLSN uđi u STPRM ili GŠMNT, ali nemoj stajati po strani kad se odlučuje o Tvojim pravima i poslu. 

 

 

 

 

Anketa

Bliži se Božić i isplata božićnice državnim i javnim službenicima i namještenicima, ali dio blokiranih zaposlenika opet ju neće dobiti. Mislim da...

Povjereništva

Prijavite se na našu mailing listu i primajte obavijesti sa stranica SDLSN-a.Mailing lista Povjereništva
Pošalji link prijatelju

Namještenik kojem država ovrhom uzima 550 od 1650 kuna mirovine izlaz vidi u samoubojstvu

Vaše ime i prezime: *
Vaša email adresa: *
Email adresa prijatelja: *
Poruka:
* obavezna polja