SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

Boris PlešaDobro došli na Internet stranice Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Naša je želja da one ne budu samo prestižna elektronska razglednica, već kvalitetan informacijski servis namijenjen, prije svega, članstvu i sindikalnim povjerenicima našeg sindikata, ali i tijelima državne i lokalne uprave i samouprave, te drugim upravnim i javnim ustanovama, odnosno medijima i građanima. One su koncipirane tako da predstavljaju živi medij putem kojeg će se predstaviti Sindikat i informirati sve zainteresirane o svojim raznovrsnim aktivnostima na području promicanja kolektivnog pregovaranja, socijalnog dijaloga s poslodavcima i zaštite prava službenika i namještenika, kao i drugoj ponudi Sindikata. Pored toga, namjera nam je da stranice postanu javna tribina na kojoj će naši članovi, sindikalni čelnici, političari, intelektualci i drugi moći izraziti svoja stajališta o pitanjima koja su od interesa za državnu i lokalnu upravu i samoupravu, druge institucije i zaposlenička i sindikalna prava službenika i namještenika.

Vjerujemo da je i iz površnog pregleda sadržaja naših stranica razvidno da Sindikat ozbiljno shvaća mogućnosti i prednosti moderne tehnologije. Mogućnost elektronskog komuniciranja građana i državne i lokalne uprave i samouprave danas u svijetu već postaje stvarnost. U Hrvatskoj je ovakva komunikacija još na razini jednostavnih upita i odgovora, ali u ne tako dalekoj budućnosti građani će svoja prava moći ostvariti pomoću računala i Interneta, bez čekanja u redovima ispred šaltera.

I sindikati u svome djelovanju moraju ići ukorak s vremenom, jer njihovo članstvo očekuje pravodobnu informaciju. Uz Vašu dobronamjernu pomoć i sugestije pokušat ćemo zajednički izgraditi informacijsku bazu koja će onemogućiti manipuliranje Vašim i našim pravima uslijed nedostatnih saznanja o njima.

Želim Vam ugodno surfanje po našim stranicama!

Predsjednik Sindikata
Boris Pleša

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu