SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

Objavljeno izvješće Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora o Prijedlogu zakona o izvršavanju kazne zatvora

 

Zagreb, 19. ožujka 2020. – Odbor za pravosuđe Hrvatskoga sabora na jučerašnjoj je 62. sjednici razmotrio Prijedlog zakona o izvršavanju kazne zatvora, te ga, nakon provedene rasprave jednoglasno prihvatio. Sve primjedbe, prijedlozi i mišljenja iznijeta u raspravi upućeni su predlagatelju – Vladi RH, radi izrade Konačnog prijedloga zakona.

U raspravi je, među ostalim, istaknuto kako bi prava određenih zaposlenika zatvorskog sustava valjalo urediti na način kako su uređeni u sustavu redovne policije, da treba ispitati mogućnosti popunjavanja nepopunjenih mjesta, urediti otpremnine i pitanje odlaska u mirovinu starije populacije.   

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) dostavio je svim članovima Odbora svoje primjedbe i prijedloge na Prijedlog zakona o izvršavanju kazne zatvora. Odbor je zauzeo stav kako bi predlagatelj Zakona do drugog čitanja trebao organizirati sastanak sa SDLSN-om i raspraviti sindikalne prijedloge. 

Izvješće Odbora za pravosuđe o Prijedlogu zakona o izvršavanju kazne zatvora, koji sadrži i primjedbe i prijedloge SDLSN-a, pročitajte OVDJE.

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu