SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

“MOSTOVA” MATEMATIKA
Orepić uštedio tri milijuna kuna na “povećanju” plaća

usteda

(SDLSN, 9. svibnja 2016.) Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić uštedio je MUP-u 3.010.182 kune na povećanju plaća za 5911 policijskih službenika s najnižim koeficijentima.

sdlsn_www220Ovakav fiskalni učinak “povećanja” plaća omogućen je istovremenim smanjenjem plaća za 6147 policijskih službenika, njih 236 više od onih kojima su plaće povećane.
Robin Hood Orepić je time onima s većim plaćama uzeo kako bi dao onima s manjim i pri tome još uštedio jer je prvima dao manje nego što je uzeo drugima.
Tako, naime, proizlazi iz podataka koje je MUP dostavio sindikatima, a iz kojih je razvidno da će povećanje plaća MUP stajati 9.250.713 kune, dok je smanjenjem plaća istovremeno ušteđeno 12.260.895 kuna.
Ovakvom preraspodjelom plaća u MUP-u ministar Orepić je promovirao “novu pravednost” i resornu fiskalnu politiku na razini najmnogoljudnije državne službe, koja se financira iz plaća ostalih zaposlenika sustava, koji o tome zasigurno imaju svoje mišljenje, ali ih za njega nitko nije pitao. S. Kuhar

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu