SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

SDLSN poručuje: Glasujte za kandidate koji Vas neće poslati na ulicu

misolovka_predsjednicka

SDLSN od predsjedničkih kandidata traži izjašnjavanje o tome jesu li njihovi odgovori na krizu nove tisuće otkaza u državnoj administraciji ili u provedbi reforme uprave ipak predlažu metode kojima će ona postati kvalitetniji i učinkovitiji javni servis bez “krvavih” amputacija

sdlsn_www220(SDLSN, 1. prosinca 2009.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, uoči predstojećih izbora za Predsjednika Republike, poručuje svojim članovima i državnim i lokalnim službenicima i namještenicima glasovanje prema svojoj savjesti i političkom opredjeljenju, ali i pozorno osluškivanje što o zaposlenima u javnoj upravi – državnim i javnim službama te jedinicama lokalne samouprave misle danas kandidati, a sutra i budući Predsjednik Republike.
SDLSN podsjeća kako se, prema Ustavu, Predsjednik Republike brine za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti.

linic_uprava_final

SDLSN posebno je zanimalo dijeli li staloženi i umjereni Ivo Josipović strast svog stranačkog kolege prema “kirurškim rezovima” u javnoj upravi

Stoga najave nekih predsjedničkih kandidata ili stranaka koje su istaknule predsjedničke kandidate o otkazima pola ili 30 posto zaposlenih u upravi, prema mišljenju Sindikata, treba odgovarajuće vrednovati i na predstojećim izborima.

Prije objave članka uspjeli smo dobiti i kratak komentar Ive Josipovića

Prije objave članka uspjeli smo dobiti i kratak komentar Ive Josipovića

Zaposleni u javnoj upravi, ali i građani, trebali bi dobro promisliti hoće li glasovati za političke opcije i kandidate koji u gospodarskoj krizi za koju nije kriva državna administracija, već pohlepa i neumjerenost dijela profitnog, prije svega bankarskog, sektora, žele stvarati nove tisuće nezaposlenih i građanima uskratiti javni servis i instrumente socijalne države.

SDLSN stoga od predsjedničkih kandidata traži javno izjašnjavanje o tome jesu li njihovi odgovori na krizu u gospodarskom sektoru novi otkazi u javnoj upravi ili u provedbi reforme državnih i javnih službi te lokalne samouprave ipak predlažu metode kojima će se one reformirati u kvalitetniji i učinkovitiji servis građana i gospodarstva bez “krvavih” amputacija čitavih dijelova tog servisa.
Također, bilo bi dobro kad bi promotori otkaza u javnoj upravi građanima objasnili kako će se po njihov standard odraziti smanjenje kapaciteta servisa koji, u najvećoj mjeri, počiva na stručnom radu ljudi, a ne strojeva ili računala te tko će, za koju cijenu i u čijem interesu iz privatnog sektora preuzeti pojedine poslove koje su oni dotad obavljali.
Hoćemo li se za nekoliko godina boriti za “Obaminu” zdravstvenu reformu kako bi građanima koji si to ne mogu priuštiti omogućili besplatnu zdravstvenu zaštitu, uz pravosuđe koje će pravo na pristup pravdi omogućiti svima koji si mogu platiti skupe odvjetnike i čiji sporovi su vrijedni njegova interesa, u privatne zatvore slati krive i nedužne kako bi popunili njihove kapacitete i opravdali ulaganja privatnog sektora, a djecu slati u skupe privatne škole jer će funkcija javnih biti samo maknuti ih s ceste i od nasilja koje na njima vlada?

pusic_naranca

Zato Sindikat podsjeća kako naranče nekih kandidata, kao i briga za radnike nekih stranaka mogu nakon izbora poprimiti gorak okus i izazvati probavne smetnje, a u težim slučajevima i dugotrajno liječenje na burzi…

Pročitajte još…

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu