SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

SDLSN poručuje Matijaševiću: Glomazni i neučinkoviti administrativni aparat postoji, ali u brodogradilištima

Sinking_Ship

(SDLSN, 13. prosinca 2009.) Čelnik Hrvatske udruge sindikata, koja se između ostalog diči i članstvom u državnoj upravi, jučer je prozvao Vladu zbog toga što još nije smanjila glomazni i neučinkoviti državni aparat.

sdlsn_www220Taj čelnik, Ozren Matijašević, poznat je još i po tome što se već desetljećima bori za hrvatsku brodogradnju, stratešku hrvatsku proizvodnu granu za čiji je spas svaki građanin Hrvatske, uključujući i one koji rade u „glomaznom i neučinkovitom državnom aparatu” dao svoj nemali financijski doprinos.
Svojim prozivanjem prekobrojne prekobrojne državne administracije Matijašević se još jednom predstavio kao beskompromisni borac za otkaze u tuđem dvorištu, zanemarujući pri tome činjenicu da u šest hrvatskih brodogradilišta od 8.970 zaposlenih, samo njih 47 posto radi u proizvodnji.

administracija_sd121209_nas

SDLSN ipak neće, za razliku od Matijaševića, pozvati Vladu da smanji „glomazni i neučinkoviti administrativni aparat” u brodogradilištima, ali mu skreće pozornost da je mnogo toga u hrvatskom gospodarstvu na državnim jaslama, uključujući i hrvatsku brodogradnju, koja bez državnih potpora ne bi mogla opstati.
Na kraju, SDLSN Matijaševiću predlaže da, umjesto u sindikatu, posao potraži u Popijačevom Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, kojem može predložiti svoj plan smanjenja državne administracije.
Pri tome se pitamo ima li HUS za svoje prijedloge i podršku Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, koji je učlanjen u ovu sindikalnu središnjicu i član je pregovaračkog odbora sindikata državnih službi.

Nije li vrijeme da se ovaj, ali i mnogi drugi sindikati zapitaju jesu li u pravoj sindikalnoj središnjici.

Pročitajte još…

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu