SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

SINDIKAT DRŽAVNIH SLUŽBENIKA TRAŽI ZBRINJAVANJE VIŠKA SLUŽBENIKA U MORH-U

hina_logo

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) –  Sindikat državnih službenika i namještenika upozorio je danas da bi uskoro u Carinskoj upravi moglo biti zaposleno dvjestotinjak novih državnih službenika i namještenika, dok se istodobno očekuje stavljanje na raspolaganje 450 službenika Ministarstva obrane (MORH).
Sindikat u priopćenju ističe da je raspisan natječaj za prijam oko 200 službenika i namještenika u Carinsku upravu, a kako se u MORH-u u sklopu preustroja Oružanih snaga očekuje višak od 450 državnih službenika, koji će se staviti na raspolaganje s 1. rujnom, trebalo bi omogućiti da se taj višak zbrine kroz zapošljavanje u Carinskoj upravi.

people-line2
people-line

Dok jedni ulaze, drugi izlaze iz državne službe. Ima li u redu onih koji bi mogli ostati, pita se Sindikat državnih i lokalnih službenika?

Sindikat traži da se u vezi s tim zahtjevom održi međuresorni sastanak Ministarstva obitelji, hrvatskih branitelja i međugeneracijske solidarnosti, MORH-a, Carinske uprave i Središnjeg državnog ureda za upravu.
Tu je situaciju moguće razriješiti primjenom instituta premještaja, sukladno odredbi članka 96. Zakona o državnim službenicima i namještenicima, koja predviđa premještaj službenika na drugo radno mjesto u drugom državnom tijelu.
Sindikat upozorava da je uglavnom riječ o braniteljima Domovinskog rata i potencijalnom socijalnom problemu s brojnim posljedicama po njihove  obitelji u kojima su oni često jedini članovi koji privređuju. (Hina) pp/xmd ymd

HRT_logo31. svibnja – Sindikat državnih službenika i namještenika upozorio je da bi uskoro u Carinskoj upravi moglo biti zaposleno dvjestotinjak novih državnih službenika i namještenika, dok se istodobno očekuje stavljanje na raspolaganje 450 službenika Ministarstva obrane (MORH).
Sindikat u priopćenju ističe da je raspisan natječaj za prijam oko 200 službenika i namještenika u Carinsku upravu, a kako se u MORH-u u sklopu preustroja Oružanih snaga očekuje višak od 450 državnih službenika, koji će se staviti na raspolaganje s 1. rujnom, trebalo bi omogućiti da se taj višak zbrine zapošljavanjem u Carinskoj upravi. Sindikat traži da se u vezi s tim zahtjevom održi međuresorni sastanak Ministarstva obitelji, hrvatskih branitelja i međugeneracijske solidarnosti, MORH-a, Carinske uprave i Središnjega državnog ureda za upravu. Tu je situaciju moguće razriješiti primjenom instituta premještaja, sukladno odredbi članka 96. Zakona o državnim službenicima i namještenicima, koja predviđa premještaj službenika na drugo radno mjesto u drugome državnom tijelu.
Sindikat upozorava da je uglavnom riječ o braniteljima Domovinskog rata i potencijalnom socijalnom problemu s brojnim posljedicama za njihove obitelji u kojima su oni često jedini članovi koji privređuju. (H/tv)

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu