SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

SINDIKATI DRŽAVNIH SLUŽBI U MORH-U TRAŽE SASTANAK S RONČEVIĆEM

hina_logo

ZAGREB, 9. siječnja (Hina) – Sindikati državnih službi koji djeluju u Ministarstvu obrane (MORH) i Oružanim snagama (OSRH) zatražili su danas sastanak s novim ministrom obrane Berislavom Rončevićem. Sindikat državnih i lokalnih službenika, Sindikat djelatnika u zrakoplovstvu i Sindikat vojnih službenika i namještenika u svojem dopisu izražavaju nadu da će se spremnost nove Vlade na otvorenost prema građanima primjenjivati i u MORH-u. “Vjerujemo da ste svjesni težine odgovornosti koju imaju naši sindikati u zastupanju interesa službenika i namještenika MORH-a i OSRH-a s obzirom na broj od preko 5.000 članova triju sindikata”, kaže se u dopisu i predlaže da se na sastanku utvrdi model buduće suradnje.
Od gorućih pitanja sindikati ističu odlaganje objave dvaju odluka o uvećanju plaća državnih službenika i namještenika u MORH-u i OSRH-u za 15 posto zbog uvjeta rada.
Te je odluke bivša ministrica Željka Antunović, nakon što je to odbijala učiniti više od godinu dana, napokon potpisala 19. prosinca, ali dosad nisu upućene na objavu u “Narodnim novinama”, što je preduvjet za njihovu primjenu.
Sindikati predlažu Rončeviću da uputi na objavu sporne odluke, kako bi na sastanku zajednički mogli konstatirati uspješnu uspostavu socijalnog dijaloga u MORH-u. (Hina) pp/md md

Sindikati državnih službi u MORH i OSRH traže sastanak sa ministrom Rončevićem

Roncevic_sastanak_glava

Sindikati se nadaju da će novi ministar obrane Berislav Rončević pokazati više sluha za njihove zahtjeve od Željke Antunović

Sindikati se nadaju da će novi ministar obrane Berislav Rončević pokazati više sluha za njihove zahtjeve od Željke Antunović

(SDLSN, 9. siječnja) Sindikati državnih službi koji djeluju u MORH i OSRH, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, Samostlni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu i Sindikat vojnih službenika i namještenika, zatražili su danas od novog ministra obrane Berislava Rončevića zajednički sastanak. Sindikalisti u svom dopisu izražavaju nadu da će se spremnost nove vlade za otvorenost prema potrebama građana kao njena dosad iskazana odlika na odgovarajući način primjenjivati i u Ministarstvu obrane. “Vjerujemo da ste svjesni težine odgovornosti koju imaju naši sindikati u zastupanju interesa građana – službenika i namještenika u MORH i OSRH s obzirom na broj od preko pet tisuća članova triju sindikata“, kaže se u dopisu i predlaže da sastanak ima karakter upoznavanja sa sindikatima te da se na njemu utvrde modaliteti buduće suradnje. Od gorućih pitanja sindikati ističu odlaganje objave dviju odluka o uvećanju plaće državnih službenika i namještenika u MORH i OSRH za 15% zbog uvjeta rada.

MORH_odluka_potpisana_374

Odluke o uvećanju plaća službenicima i namještenicima ministrica Antunović potpisala je 19. prosinca prošle godine

 

Odluke je ministrica Antunović, nakon što je to odbijala učiniti s više od godinu dana zakašnjenja od roka u kojem ih je trebala donijeti, konačno potpisala 19. prosinca, ali dosad nisu upućene na objavu u “Narodnim novinama”, što je preduvjet za njihovu primjenu. Sindikati predlažu ministru Rončeviću da uputi na objavu sporne odluke, kako bi na predloženom sastanku zajednički mogli konstatirati uspješnu uspostavu socijalnog dijaloga u Ministarstvu obrane.

Roncevic_sastanak_500

MORH_odluka_potpisana

MORH_odlukaOS1_potpisana

MORH_odlukaOS2_potpisana

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu