SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

SINJ: Potpisan Kolektivni ugovor za gradske službenike i namještenike

Sindikalni povjerenik Šimun Samardžić, predsjednik Sindikata Ivica Ihas i gradonačelnik Nikola Tomašević na potpisivanju kolektivnog ugovora

Sindikalni povjerenik Šimun Samardžić, predsjednik Sindikata Ivica Ihas i gradonačelnik Nikola Tomašević na potpisivanju kolektivnog ugovora

(SDLSN, 15. siječnja) U petak 12. siječnja u Sinju je svečano potpisan Kolektivni ugovor za gradske službenike i namještenike u gradskoj upravi Grada Sinja, kojim su Sinj_vojvodatomaseviczaposlenima prava iz rada zagarantirana na način koji predstavlja najvišu demokratsku stečevinu na području radnog prava – kolektivnim ugovorom.

Potpisom kolektivnog ugovora alkarski vojvoda Nikola Tomašević još je jednom pogodio u sridu, ali ovoga puta kao gradonačelnik Grada Sinja i prvi gradski službenik.

To mu je priznao i predsjednik Sindikata Ivica Ihas, naglasivši tom prigodom kako inicijativa za potpisivanje kolektivnog ugovora postoji od 1999. godine, ali je tek njegovim dolaskom na mjesto gradonačelnika naišla na plodno tlo.

Ihas je dodao kako se nada da će ovaj kolektivni ugovor, kao prvi u Cetinskoj krajini, postati standard kad je u pitanju reguliranje prava iz rada.

Kolektivni ugovor je potpisan na četiri godine, a primjenjuje se od 1. siječnja 2007. godine.

SinjKU120107_svi

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu