SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

SUTKINJU OPĆINSKOG SUDA U RIJECI SUMNJIČI SE ZA MOBBING

hina_logo

RIJEKA, 26. ožujka 2007.(Hina) –   Predsjednica Općinskog suda u Rijeci Gordana Kosić pokrenula je danas stegovni postupak pred Državnim sudbenim vijećem protiv sutkinje Vasilije Perić zbog prekoračenja službene ovlasti suca i nanošenja štete ugledu suda i sudačkoj dužnosti sumnjičeći ju za mobbing.
Kosić je odluku donijela na temelju prijave daktilografkinje-zapisničarke na tom sudu Violete Pavlović da ju je 21. ožujka sutkinja Perić za vrijeme rada uhvatila za ramena i odbacila sa stolca, pri tome vičući na nju i prigovarajući njezinu radu. Violeta Pavlović prijavila je predsjednici suda, kako stoji u priopćenju za javnost Gordane Kosić, i da ju je sutkinja Perić dulje vrijeme, a posebno posljednjih mjesec do mjesec i pol verbalno napadala.
Dan nakon prijavljenog incidenta predsjednica Općinskog suda u Rijeci saslušala je daktilografkinju Pavlović, uzela izjavu sutkinje Perić koja je negirala prijavljeni događaj i provela daljnji dokazni postupak. Na taj je način utvrdila kako postoji osnovana sumnja da je sutkinja Perić napravila ono za što ju je teretila Pavlović.

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu