SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
 

U Ministarstvu vanjskih poslova 200 prekobrojnih

UOČI DANA HRVATSKE DIPLOMACIJE, RESORNO MINISTARSTVO POKUŠAVA BEZBOLNO SMANJITI BROJ ZAPOSLENIH SA 1.430 NA 1.248
Ne želimo da itko tko je u stalnom radnom odnosu završi na cesti. Tražit ćemo sve moguće načine kako bismo tim ljudima osigurali ili rad u nekom drugom tijelu državne uprave, ili da ih zbrinemo na neki drugi način, kazao je ministar Gordan Jandroković

jandrokovic_NL050608ZAGREB – Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković namjerava za dvjestotinjak ljudi smanjiti broj zaposlenih u svom resoru u Zagrebu i diplomatskim predstavništvima u inozemstvu. Trenutno u MVPEI-ju ima 1.430 djelatnika, a cilj je da ih bude 1.248.
– Do te brojke neće doći otpuštanjem. Imamo dosta velik broj ugovornih diplomata i djelatnika, lokalnog osoblja, i tražit ćemo najbezbolnije načine. Ne želimo da itko tko je u stalnom radnom odnosu završi na cesti. Tražit ćemo sve moguće načine kako bismo tim ljudima osigurali ili rad u nekom drugom tijelu državne uprave, ili da ih zbrinemo na neki drugi način, kazao je Jandroković na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Istovremeno će dio djelatnika MVPEI-ja, uglavnom novilist_logopravnika, biti posuđeno drugim resorima, poput ministarstava pravosuđa i zdravstva, na godinu dana da im pomognu na poslovima koji se tiču pregovora s Europskom unijom.
MVPEI će dobiti i novu Upravu za susjedne zemlje i jugoistočnu Europu te pokušati ojačati gospodarsku diplomaciju, pri čemu najviše posla očekuje za veleposlanike. Irena FRLAN

PREUSTROJ Nakon reformi Ministarstvo vanjskih poslova treba imati 1248 ljudi
U vanjskim poslovima 182 radnika viška

vl_logoU sklopu preustroja i racionalizacije, MVPEI bi broj djelatnika sa 1430 trebao svesti na 1248 djelatnika.

Neki od 182 djelatnika viška ugovorni su diplomati kojima će biti raskinut ugovor, a ostali će biti premješteni u druga tijela državne uprave ili na drugi način zbrinuti, objasnio je ministar. Planirana je, također, preraspodjela zaposlenika.

anketa

U pripremi je Zakon o plaćama državnih službenika i namještenika. Od Zakona očekujem…

Rezultati

Loading ... Loading ...

Administratio Publica
Hrvatska i komparativna javna uprava
Site logo Institut za javnu upravu