15.000 službenika bez božićnice

15.000 službenika bez božićnice

Primanja: Kasni božićnica i dar za djecu zaposlenih u uredima državne uprave i pravosuđu

vl_logoOko 15.000 zaposlenih u pravosuđu i uredima državne uprave Božić je dočekalo bez božićnice i dara za djecu. Zbog njihova nezadovoljstva, Sindikat državnih i lokalnih službenika i javnih službenika pokušao je od Ministarstva financija i Ministarstva pravosuđa doznati zašto su službenici zakinuti za 1000 kuna božićnice i 400 kuna dara za djecu. Doznali smo da Ministarstvo pravosuđa nije Ministarstvu financija dostavilo pisani i ovjereni zahtjev za isplatu novca s podacima o broju djece i zaposlenih.

administracija1U informatičkom sustavu Ministarstva financija vidljiv je zahtjev Središnjeg državnog ureda za upravu i isplata je bila predviđena za 27. prosinca, ali samo ako prije toga bude dostavljen ovjereni pisani zahtjev za isplatu  rekao je tajnik SDLSN-a Siniša Kuhar. Sindikat smatra da su državna tijela kriva što nisu u svojim proračunima predvidjela božićnicu i dar za djecu. Dodaje i kako su službenici ogorčeni što svojih 1400 kuna nisu mogli potrošiti uoči blagdana.
Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić ističe kako su potrebni podaci jučer poslani Ministarstvu financija i napominje da će zaposlenici u sudovima, pravosudnim institucijama, zatvorima, božićnicu i dar za djecu dobiti danas.  Napominje da je ove godine kabinet Ministarstva, na poticaj ministrice Vesne Škare-Ožbolt, za djecu organizirao proslavu Božića uz nastup Djeda Mraza.
Autor: Silvana LAUŠ-MRVELJ