25. sjednica Glavnog povjereništva: “Mi nismo glumište nego sindikat!”

25. sjednica Glavnog povjereništva: “Mi nismo glumište nego sindikat!”

Jozo Perić, iako najstariji član Glavnog povjereništva, još uvijek jedan od najaktivnijih
Jozo Perić, iako najstariji član Glavnog povjereništva, još uvijek jedan od najaktivnijih

(SDLSN, 3. srpnja) Ova je izjava najstarijeg člana Glavnog povjereništva Joze Perića povodom najave scenskog performancea sindikalnih središnjica na Markovom trgu na dan donošenja Izmjena i dopuna ZOR-a, možda najbolje oslikala sindikalno postreferendumsko ozračje. Na povjereništvu se moglo čuti kako je referendumsko pitanje bilo nedefinirano, što je posljedica kompromisa koji je bio prihvatljiv središnjicama. Predsjednik Sindikata Ivica Ihas izvjestio je povjereništvo da u dijelu podružnica referendum nije proveden zbog kasne dostave materijala i listića. Međutim, rezultati nedvojbeno pokazuju da je raspoloženje članstva protiv predloženih Izmjena i dopuna ZOR-a, odnosno da za njih nisu prihvatljivi rezultati pregovora između sindikata i Vlade.

Predsjednik organizacijskog odbora 9.Športskih susreta ocijenio ih je ocjenom vrlodobar, te izjavio da su po regularnosti bili dosad najuspješniji. Podsjetio je da je Šibenik odabran i stoga jer nam je ponudio termin (kraj svibnja/početak lipnja) koji u Zatonu nismo mogli dobiti (ponuđen početak svibnja). Tijekom rasprave mogle su se čuti kritike na račun dislociranosti sudionika i uslijed toga nemogućnosti zajedničkog druženja, kao i previsokih cijena pića. Ipak, zaključeno je kako je promjena mjesta održavanja bila dobrodošla. “Sada ćemo lakše usporediti koje je mjesto bolje” izjavila je Zrinka Babić, a Mladen Kokan dodao da je Zaton kao mjesto održavanja susreta primjereniji zbog lakše komunikacije sudionika. Ivica Ihas je zaključio kako je glavni cilj susreta zajedničko druženje svih sudionika. “Kritike nisu iznenađujuće, već očekivane” dodao je. Međutim, podsjetio je da se htjela promjena te da će se uskoro uputiti dopis na adrese potencijalnih odredišta za jubilarne 10. Športske susrete. U rujnu ili listopadu organizacijski odbor razmotrit će pristigle ponude i odlučit će se o mjestu njihova održavanja.

Masovka_final

Razmotrene su i izborne aktivnosti na razini sindikalnih podružnica. Ihas je ponovno naglasio važnost provedbe izbora u podružnicama najkasnije do 15. rujna, zbog konstituiranja županijskih povjereništava i izbora predstavnika i kandidata za tijela Sindikata na Izbornom Saboru Sindikata u studenome ove godine.