26. Susreti SDLSN RH uz online prijavu, EU digitalne COVID potvrde i osiguran drugi brzi antigenski test

Zagreb, 8. rujna 2021. – S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i propisane epidemiološke mjere, odlučili smo se za određene promjene u organizaciji najavljenih, a prošle godine odgođenih, 26. Sportskih susreta SDLSN RH.

Vrijeme i mjesto ostaje isto – Zaton, od 29. rujna do 3. listopada 2021., no Susreti će se održati BEZ SPORTSKIH NATJECANJA.

Isto tako, svi sudionici 26. Susreta SDLSN RH MORAJU posjedovati EU digitalnu COVID potvrdu.

EU digitalnu COVID potvrdu mogu dobiti:

Potvrdu je moguće zatražiti online putem portala e-Građani, te fizički u nekoj od poslovnica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), te ljekarnama. Potvrda se ne može preuzeti na pet lokacija HZZO-a u Zagrebu: Margaretska, Mihanovićeva, Kruge, Ivekovićeva i Branimirova, dok se potvrde mogu preuzeti na svim ostalim lokacijama HZZO-a u Hrvatskoj. Izdavanje digitalnih COVID potvrda je omogućeno i ustanovama koje rade COVID testiranje.
Popis laboratorija koji provode testiranje na COVID-19 i izdaju EU digitalne COVID potvrde

Važno je voditi računa da se potvrda temeljem negativnog nalaza brzog antigenskog testa izdaje na razdoblje od 48 sati od uzimanja uzorka, a temeljem negativnog nalaza PCR  testa na razdoblje od 72 sata od uzimanja uzorka.

Svi koji na Susrete dođu s negativnim nalazom PCR testa ili brzog antigenskog testa obvezni su pristupiti drugom brzom antigenskom testu tijekom Susreta.

SDLSN RH će osigurati drugo brzo antigensko testiranje na Susretima, te ga financirati.

Prijave za 26. Susrete SDLSN RH su online preko obrasca:
https://www.sdlsn.hr/sdlsn-rh-susreti-zaton-obrazac/

Rok za prijavu je 21. rujna 2021.