8. malonogometni “Uskrsni turnir” Samobor: Samoborskom športskom savezu pehar u trajno vlasništvo

8. malonogometni “Uskrsni turnir” Samobor: Samoborskom športskom savezu pehar u trajno vlasništvo

Ekipa Samoborskog športskog saveza je, treći puta zaredom,  trijumfirala na 8. malonogometnom “Uskrsnom trurniru” Samobor, nadigravši u finalu    respektabilnu momčad Hrvatskih autocesta rezultatom 1:0  i  tako osvojila u trajno  vlasništvo pehar Grada Samobora, pokrovitelja ovog natjecanja.

Već prvog dana natjecanja, koje je počelo 17. ožujka u sportskoj dvorani OŠ “Bogumil Toni”, bilo je jasno da će ovogodišnji turnir biti izuzetno zanimljiv i uzbudljiv, što je najbolje  pokazala utakmica između ekipa Mjesnih odbora Samobora i Hrvatskih autocesta, u kojima se favorizirani HAC-a teškom mukom probio u daljnje natjecanje rezultatom 5:3, nakon što su  odbornici, skoro do pred kraj utakmice, vodili sa 2:0 i 3:1. I u ostalim utakmicama viđene su kvalitetne partije i rezultatska neizvjesnost,  pa je prava šteta  što navedena nadmetanja nije pratio i veći broj gledatelja. U završnici su prikazane još kvalitetnije borbe kojih se ne bi postidjeli ni profesionalni malonogometni turniri; driblinzi, dodavanja i golmanske parade viđene na parketu “bogumilca”  koje su nam u dva natjecateljska dana prikazali naši nekad ponajbolji malonogometni asovi ustinu bi mogli zadovoljiti i najprofinjenije ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Do trećeg mjesta na turniru probila se fizički najpripremljenija ekipa samoborskih Prosvjetara, sastavljena  od profesora tjelesne  kulture samoborskih srednjih i osnovnih škola, koja je u malom finalu  svladala uvijek solidnu momčad Policijske postaje Samobor s rezultatom 1:0. Ishod finalnog dvoboja između Samoborskog športskog saveza i Hrvatskih autocesta bio je u potpunosti neizvjestan  do posljednje sekunde i pitanje je kakav bi bio konačni rezultat ovog meča da na vratima Saveza nije stajao izvrsni Božo Domitrović, koji je bravuroznim obranama sačuvao minimalnu prednost svoje momčadi, koju je u vodstvo od 1:0, što je bio i konačni rezultat dvoboja, doveo spretni i sretni Ivica Vitko. Pavlic, Derviščaušević i ostala družina HAC-a u posljednjem dijelu  utakmice doslovno su opsjedali gol protivnika, no rezultatske promjene nije bilo jer je vratar Domitrović, najstariji igrač ovog finala, skidao i one lopte koje su već svi vidjeli u mreži. Na taj način je Božo Domitrović postao i najbolji vratar turnira, titulu najboljeg igrača ponio je također član šampionske  momčadi Vladimir Jakopač, dok je najbolji strijelac turnira postao igrač HAC-a Dražen Jablan s četiri postignuta pogotka. Sudačku pravdu na svim utakmicama su na primjeran način dijelili naši poznati arbitri Slavko Ivanec i Branko Kožarec.

Uzoran organizator ovogodišnjeg turnira bila je opetavano SDLSN RH – Podružnica Samobor, pokrovitelj Grad Samobor, supokrovitelji Zagrebačka županija i Samoborski športski savez, dok je medijski pokrovitelj, po osmi put, bio Radio Samobor.

Uz navedeno treba reći i to da je Organizacijski odbor turnira odlučio dio sredstava predviđenih za  organizacijske troškove donirati u humanitarne svrhe kao pomoć za liječenje naših mladih sugrađanki Nikoline Šoić i Renate Mišić, a ovom plemenitom činu se prigodnim poklon-paketima pridružila i tvrtka Era-Tornado, jedan od ovogodišnjih sponzora turnira. (ZP)

Rezultati natjecanja:

Izlučna natjecanja (17.03.):
HEP-Munjara – Era Tornado 1:0
Prosvjetari – Grad Zagreb 1(3):1(2)
Mjesni odbori Samobor – Hrvatske autoceste 3:5
Radio Samobor – Zagrebačka županija 1:4
Grad Zagreb – G S K G 0:5
Policijska postaja Samobor – Saki 2:0
Komunalac – Granična policija Bregana 2:0
Vojarna Taborec – Samoborski športski savez 0:2

Četvrtzavršnica (18.03.):
HEP-Munjara – Prosvjetari 0:3
Hrvatske autoceste – Radio Samobor 3:1
G S K G – Policijska postaja Samobor 0(1):0(2)
Komunalac – Samoborski športski savez 0(0):0(2)

Poluzavršnica (18.03.):
Prosvjetari – Hrvatske autoceste 0:3
Policijska postaja Samobor – Samoborski športski savez 0:4

Završnica (18.03.):
Za 3. mjesto: Prosvjetari – Policijska postaja Samobor 1:0
Za 1. mjesto: Hrvatske autoceste – Samoborski športski savez 0:1