Adekvatno vrednovanje rada na EU projektima

Zagreb, 5. srpnja 2024. – Radi iznalaženja rješenja za adekvatno vrednovanje rada službenika koji rade na poslovima koji predstavljaju nužan uvjet za ostvarenje planiranih reformi kao i razvojnih, socijalnih, okolišnih i svih drugih ciljeva Vlade Republike Hrvatske SDLSN RH je zatražio sastanak s ministrom pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, ravnateljicom Uprave za službenički sustav i čelnim ljudima Sektora za sustav centraliziranog obračuna plaća.

SDLSN RH postavlja pitanje o vrednovanju rada na projektima nakon 31. prosinca 2024. onim službenicima koji su dio projektnog tima u tim projektima obzirom im se Zakonom o plaćama u državnoj službi i javnim službama samo do tog datuma priznaje pravo na dodatak za rad na projektima.

Također, SDLSN RH postavlja pitanje o vrednovanju rada službenika koji su zaposleni na posebnim radnim mjestima za poslove obrane odnosno onih koji rade u strukturi tijela koja su dobila dozvolu za rad od Europske komisije za upravljanje sredstvima Europske unije.

Foto: Pixabay.com