ALIBABIĆ: SKU ZA LIJEČNIKE PODRŽALO 199,8 POSTO IZAŠLIH NA REFERENDUM

ALIBABIĆ: SKU ZA LIJEČNIKE PODRŽALO 199,8 POSTO IZAŠLIH NA REFERENDUM

(SDLSN, 7. siječnja) Danas objavljeni rezultati liječničkog referenduma podsjetili su nas na neka bliža i davna vremena, kada su se u dalekom susjedstvu ali i kod nas u kući izbori dobivali s postotkom glasova o kojem su razvijene demokracije mogle samo sanjati. Iako je ovo bilo specifično izjašnjavanje u kojem, kao ni u vremenima kojih se prisjećamo nije bilo “stranih promatrača” u obliku predstavnika poslodavaca koji bi morali biti zastupljeni u tijelima za provedbu referenduma o prihvaćanju kolektivnog ugovora, a izbor između sadašnje i mnogo veće plaće u bliskoj budućnosti i nije pravi izbor, referendum je u nama probudio zlikavce koji su ga prokomentirali na svoj način. Uvažene kolege koji bi se mogli prepoznati u našem viđenju ovoga događaja unaprijed molimo za oprost. Njihova je borba za strukovne ugovore sasvim legitimna. Tko liječnicima može zamjeriti borbu za plaće poput onih sudačkih? Normalno je i da udruga koja okuplja sindikate koji svoje članstvo pothranjuju vizijama o strukovnim kolektivnim ugovorima traži njihovu legalizaciju. Činjenica da je ta ista udruga ranije sudjelovala u dogovoru s drugim središnjicama da se specifična pitanja ne reguliraju strukovnim kolektivnim ugovorima već aneksima granskih ne bi ih trebala mnogo brinuti. Čarobna formula zove se “aneksni strukovni ugovor” i ona samo govori o balkanskoj dovitljivosti koju nikakve EU intergracije ne mogu suzbiti. Da Bog da da svi doživimo vrijeme u kojem ćemo imati sudačke plaće.

Alibabić je rezultate referenduma objavio u stožeru RLS-a obučen u svečanu odoru
Alibabić je rezultate referenduma objavio u stožeru RLS-a obučen u svečanu odoru

BASRA, 7. siječnja 2002. (Bina) –  Predsjednik Revolucionarnog liječničkog sindikata (RLS) Husein Alibabić izvijestio je danas da je na referendum o prihvaćanju Strukovnog kolektivnog ugovora (SKU) za liječnike i stomatologe od 8.096 doktora medicine i stomatologije na referendum izašlo njih 18.096, od kojih je 199,8 posto podržalo SKU.

Na referendum o SKU-u, održanom u srijedu 5. siječnja, koji je međunarodna zajednica unaprijed proglasila nevažećim, bilo je pozvano  11.000 doktora medicine i stomatologije.

Odaziv veći od mogućeg i rezultati referenduma potvrdili su ispravnost politike RLS-a i plebiscitarni stav liječnika o SKU-u“, ocijenio je Alibabić na konferenciji za novinare. “Ovo je pobjeda ne samo Revolucionarnog liječničkog sindikata, nego i vizionarske politike našeg Velikog Vođe Al Ibrahim Al Kunsteina”, završio je Alibabić.

Alibabić je pozvao međunarodnu zajednicu da poštuje prava iz SKU-a, a spor s RLS-om riješi socijalnim dijalogom, jer će inaće iskusiti strašnu sudbinu neprijatelja RLS-a.

Al Kunstein je rezultate referenduma dočekao u društvu predsjednika revolucionarnih strukovnih sindikata
Al Kunstein je rezultate referenduma dočekao u društvu predsjednika revolucionarnih strukovnih sindikata

Nezadovoljna podrškom međunarodne zajednice zahtjevu za poništenjem Strukovnog kolektivnog ugovora (SKU) za liječnike i stomatologe, Revolucionarna udruga radničkih sindikata (RURS)zatražila je danas hitan sastanak s predsjednikom velikog revolucionarnog vijeća Ibn Al Sadreinom o problematici SKU-a.

RURS oštro prosvjeduje protiv naloga međunarodne zajednice da podupre zahtjev dvaju reakcionarnih zdravstvenih sindikata za poništenjem SKU-a za liječnike i ocjenjuje to miješanjem međunarodne zajednice u suverenitet naše zemlje, izjavio je predsjednik RURS-a Al Ibrahim Al Kunstein na konferenciji za novinare.

“Međunarodna zajednica treba objasniti zašto je sada protiv ugovora koji je prije samo par dana potpisao njezin predstavnik Ali Andrein”, rekao je Al Kunstein istaknuvši da međunarodni zakoni ne zabranjuju sklapanje SKU-a.

RURS traži razgovor sa Ibn Al Sadreinom o tome u roku 10 dana, inače će pokrenuti prosvjedne aktivnosti. “Ukoliko se međunarodna zajednica i dalje namjerava suprotstavljati 199,8-postotnoj volji Revolucionarnog liječničkog sindikata neka se spremi iskusiti majku svih sindikalnih bitaka a za početak će sindikalni čelnici otići na čevape“, najavio je Kunstein.
(Bina) xmt ymd