Antun Palarić: Provedba referenduma zajednički projekt Vlade i sindikata

Antun Palarić: Provedba referenduma zajednički projekt Vlade i sindikata

Kod_Palarica_374

(SDLSN, 25. kolovoza) Predstavnici sindikata državnih službi održali su danas u Središnjem državnom uredu za upravu sastanak s državnim tajnikom Antunom Palarićem, na kojem su još jednom razmotrene zajedničke zadaće socijalnih partnera u omogućavanju svim državnim službenicima i namještenicima da se izjasne o prihvaćanju Kolektivnog ugovora na predstojećem referendumu.

Ihas_150Predsjedavajući Odbora za referendum Ivica Ihas na sastanku je naglasio potrebu ozbiljnog pristupa pripremi i provedbi izjašnjavanja, dodavši kako je vremena malo, a pripreme ne olakšava činjenica da neka državna tijela još nisu predložila svoje predstavnike u pododbore za referendum.

Tajnik Palarić je izrazio uvjerenje da će se stvari brže odvijati nakon što je završila sezona godišnjih odmora, kao i to da će Središnji državni ured za upravu pružiti svu potrebnu organizacijsku i logističku potporu kako bi se ova zajednička obveza odradila na najbolji mogući način. Tako će Palarić osobno prisustvovati sastanku s predstavnicima pododbora koji će se održati 30. kolovoza, a za potrebe Odbora za referendum osigurat će se prostorije u okviru Ureda.

Zaključeno je i da će se od poslodavaca žurno zatražiti da u suradnji s pododborima odrede glasačka mjesta na kojima će se provoditi referendumsko izjašnjavanje, dogovoreno je tiskanje glasačkih listića, a razmatrana su i druga pitanja od važnosti za referendum.