BAGARIĆ O DUGU POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

BAGARIĆ O DUGU POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Anto_BagaricPOŽEGA, 7. kolovoza 2006. (Hina, HRT) –  Bivši HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Anto Bagarić izjavio je danas da “nikakva državna revizija nije mogla utvrditi dug od 278 milijuna kuna Požeško-slavonske županije jer takav dug ne postoji”.
“U izvješću državne revizije na 53. stranici stoji da obveze Županije na dan 31.svibnja ove godine iznose 57,7 milijuna kuna. Sve ostalo je plod vlastite računice sadašnjeg požeškog župana Zdravka Ronka, koji je zbrajajući kruške i jabuke obmanuo vijećnike skupštine ne dajući im cjelovit nalaz državne revizije već vlastite zaključke kao i osobni plan sanacije Županije”, rekao je Bagarić na konferenciji za novinare.
Navodeći kako je do blokade žiro-računa županije došlo jer su banke na nagovor sadašnjeg župana sjele na račun s cjelokupnim iznosom, Bagarić je ustvrdio da je županija trebala samo podmiriti neplaćene dvije rate Županijske uprave za ceste pa do blokade ne bi ni došlo.
Bagarić je naveo niz primjera kako bi potkrijepio svoju tvrdnju da su dugovi županije prikazani nerealno. Po njemu sanacijski je program također nerealan prema hrvatskoj državi od koje se traži da namiri nekakav izmišljeni dug Požeško-slavonske županije.
HRT_Pozega070806Isto tako Bagarić  je na konferenciji opovrgnuo da je  zaduženost županije veća od 400 posto, kako to tvrdi Ronko.

Odmah nakon završetka Bagarićeve konferencije za novinare u predvorju županijske zgrade prosvjedovao je dio neraspoređenih djelatnika Požeško-slavonske županije. Od 18, koliko ih je novom sistematizacijom radnih mjesta i mjerama štednje ostalo “viškom”, šestero je dobilo rješenja o otkazu ugovora. Ostali strahuju da ih isto čeka već 1. rujna, kada slijedi “druga runda” rješenja o raspolaganju.