BELGIJA: Skup europskih vatrogasaca na temu zdravlja i sigurnosti u sektoru vatrogastva

BELGIJA Skup europskih vatrogasaca na temu zdravlja i sigurnosti u sektoru vatrogastva

IMG_1390

(SDLSN, 14. veljače 2011.) BELGIJA/Elewijt – U organizaciji EPSU-a (Europska federacija sindikata javnih službi i ETUI-a (Europski institut javnih službi) održan je 10. i 11. veljače još jedan susret vatrogasaca EU, na kojem je sudjelovao i predstavnik Odbora profesionalnih vatrogasaca SDLSN Robert Novak.

sdlsn_www220Glavni razlog susreta predstavnika sindikata 14 država bio je završno predstavljanje sadržaja brošure pod nazivom “Zdravlje i sigurnost u sektoru vatrogastva” i prezentacije projekata ostalih država vezano uz zdravlje i sigurnost vatrogasaca.
Finski vatrogasci predstavili su nacionalnu brošuru pod nazivom “Zdravlje i sigurnost spasilačkih službi”, Slovaci projekt psihološke potpore vatrogascima nakon tragičnih događaja, a Šveđani napredak projekta u vezi njege i čišćenja osobne zaštitne opreme. Dobar dio vremena zauzela je i točka dnevnog reda pod nazivom “ostalo” u kojoj su sudionici upoznati s uspjehom hrvatskog sindikata (SDLSN) vezano uz promjenu radnog vremena, obranom jedinstvenog broja za vatrogasce te tužnom činjenicom kako se namjeravaju smanjiti iznosi namijenjeni vatrogasnoj službi u minimalnim financijskim standardima, a koji još nisu doneseni za ovu godinu.

IMG_1391

Utvrđene su i prioritetne smjernice za budućnost rada predstavnika sindikata vatrogasaca EU koje uključuju zajedničku borbu za ujednačeni dohodak u svim zemljama te bolje uvjete prilikom odlaska u prijevremenu i starosnu mirovinu.