Bivši službenik POE Sindikatu dostavio tajne dokumente: Sindikalci i političari dogovarali se u gostionici “K Joži”!

Bivši službenik POE Sindikatu dostavio tajne dokumente: Sindikalci i političari dogovarali se u gostionici “K Joži”!

Slikopiščić jednog od sudionika razgovora u gostionici "K Joži" pod kodnim nazivom "Vilim" sačinjen prema opisu agenta Kavrana 1
Slikopiščić jednog od sudionika razgovora u gostionici “K Joži” pod kodnim nazivom “Vilim” sačinjen prema opisu agenta Kavrana 1

(SDLSN, 1. travnja) Zahvaljujući indiskreciji bivšeg službenika POA-e (Protuobaviestne agencije), koji je u međuvremenu stavljen na raspolaganje Vladi (čitaj otpušten), Sindikat je došao u posjed transkripta razgovora između sindikalnih i političkih moćnika koji se održao u gostionici “K Joži” u prosincu prošle godine. Iako nam je transkript djelomice nerazumljiv, ipak smo se iz njega uvjerili da zakulisne igre nisu mimoišle ni sindikate, za koje smo dosad mislili da su oaza netaknute moralne čistoće. Sindikalne vođe za nas su bili svijetli moralni likovi i vertikale, te stožerne točke najboljih sindikalnih tradicija i stečevina. Je li taj svijet u kojem pored sindikalaca žive i Snjeguljica, Regoč i bratac Jaglenac i sestrica Rutvica nestao zauvijek? Nažalost, dobro odabrana kodna imena sudionika razgovora Vilim, Goran i Brada vjerojatno će zauvijek sakriti identitet sudionika ovih razgovora. Ipak, ukoliko netko od članova Sindikata ima informacije ili je samo sklon promišljanju političko-sindikalnih bespuća trenutne zbiljnosti, molimo ga da nas prosvijetli svojom spoznajom o kojim bi se povijesnim osobama moglo raditi.

Aprilili_374
Preslika transkripta upućuje na protunaravne koalicijske odnose predstavnika bivše vlasti i sindikalnih moćnika. Što bi se još moglo čuti da “Vilim” nije glavom razbio prislušni uređaj?

 Nakon ovog šokantnog otkrića preostaje nam samo nada da će mjerodavna državna tijela odraditi svoj posao i utvrditi ne samo aktere ove političko-sindikalne špijunske afere, nego i tko je naredio uhođenje i prisluškivanje ove vesele družbe. Nakon svega, osim gorkog okusa u ustima, nameću se pitanja: Jesmo li sigurni od prisluškivanja? Jesmo li dovoljno misaoni? Jesmo li dovoljno pametni da se nosimo s takvim lukavim sindikalistima? i mnoga druga. (SDLSN, Vjekoslav Aprilić)

Aprilili_500