BLIC INTERVJU: Državnoj upravi treba “outsourcing”

BLIC INTERVJU: Državnoj upravi treba “outsourcing”

Ivan Koprić, profesor, Pravni fakultet
Do kraja godine nezavisna revizija treba utvrditi višak među 65 tisuća zaposlenika državne uprave. U projektu sudjeluje i profesor Ivan Koprić

kopric374

Koji su glavni problemi državne uprave?
– Imamo previše centraliziranu državu. Treba decentralizirati odlučivanje i financiranje, a ne samo izvršavanje. Drugo, nemamo sustav upravnog obrazovanja. Jedina smo Jutarnji_weblogoeuropska država koja još nema fakultet koji, primjerice, postoji čak i u BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Osim toga, prečesto se na neadekvatan način mijenjaju upravne organizacije, primjerice, ministarstva.

Imamo li previše državnih službenika?
– Nisam za otpuštanja jer je to najgora solucija. Gledajući prema broju stanovnika, broj službenika nije sporan, ali treba učiniti sve kako bismo imali službenike koji su obrazovani i motivirani.

Kako ih motivirati?
– Službenike treba obrazovati i odgajati za rad u javnom sektoru i u javnom interesu, a ne u režimu političke podobnosti. Treba uvesti drugačiji sustav ocjenjivanja od sadašnjeg koji je subjektivan i nagrađuje lojalnost, a ne sposobnost i rezultate. Treba otvoriti mogućnost da najbolji napreduju i razvijaju svoju karijeru. Tek na kraju dolaze i bolje plaće.

Oko 75 posto ih ima samo srednju stručnu spremu. Kako to promijeniti?
– Uz dio ljudi koji odlazi prirodnim odljevom na druga radna mjesta ili u mirovinu postojeće treba obrazovati jer ako nemamo kavlitetne ljude teško možemo pokrenuti taj “stroj”. Treba posložiti cijelu organizaciju, a jedan od modela profesionalizacije je izdvajanje svih popratnih službi, kao što su čistačice, vozači te različite službe koje pružaju podršku (računovodstvo, održavanje kompjutora i sl.). Takvu praksu “outsourcinga” već primjenjuje privatni sektor i pokazala se vrlo učinkovitom.

Pročitajte još…