Bombonima premostio jezičnu barijeru

bomboni_gs131015

(GLAS SLAVONIJE, 13. listopada 2015.) Siniša Kuhar, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, ističe kako su mnogi hrvatski policajci u neposrednom kontaktu s izbjeglicama već pokazali svoje ljudsko lice, ne mogavši ostati ravnodušni pred rijekom iznemoglih, napaćenih i nesretnih ljudi koje je iz njihovih domova otjerao rat i neimaština.

gs_logo290509Sindikalac Kuhar kao jednog od njih ističe i policajca iz PP Donji Miholjac Darka Kneževića, koji zajedno sa svojim kolegama iz Donjeg Miholjca do svog privremenog radnog mjesta u Opatovcu svaki dan prevali 110 kilometara i “pri tome izgubi četiri sata, koja mu se ne uračunavaju u stvarno odrađene sate, jer za vrijeme putovanja od mjesta stalnog rada do mjesta rada na terenu ne obavlja poslove radnog mjesta, pa po toj osnovi ne može ostvariti prekovremene sate”.

“No Knežević prije odlaska na posao još skokne u trgovinu slatkiša kako bi lakše komunicirao s najmanjima među izbjeglicama. Osim što na taj način lakše premošćuje jezičnu barijeru, u djece s kojom dolazi u kontakt suzbija strah od policijske odore i na najbolji način pokazuje da iskustvo putovanja do obećane zemlje ne mora biti praćeno prjetećim ponašanjem i demonstracijom sile”, navodi Siniša Kuhar. (D.Pav.)

POLICAJAC I DŽENTLMEN
Bombonima premostio jezičnu barijeru

Knezevic_Darko800

Osim što bombonima lakše premošćuje jezičnu barijeru, ovaj policijski službenik kod djece s kojom dolazi u kontakt suzbija strah od policijske odore i na najbolji način pokazuje da iskustvo putovanja do “obećane zemlje” nužno ne mora biti praćeno prijetećim ponašanjem i demonstracijom policijske sile

(SDLSN, 13. listopada 2015.) Iako postupanje policije određuju kruta zakonska pravila, posebne situacije poput “poplave” izbjeglica i ekonomskih migranata u Slavoniji pred policijske službenike postavljaju specifične zahtjeve.

sdlsn_www220Mnogi su policajci u neposrednom kontaktu s izbjeglicama već pokazali svoje ljudsko lice, ne mogavši ostati ravnodušni pred rijekom iznemoglih, napaćenih i nesretnih ljudi, koje je iz njihovih domova otjerao rat i neimaština.
Jedan od njih je i policijski službenik PP Donji Miholjac,  Darko Knežević, koji zajedno sa svojim kolegama iz Donjeg Miholjca do svog privremenog radnog mjesta u Opatovcu svaki dan prevali 110 kilometara i pri tome izgubi četiri sata koja mu se ne uračunavaju u stvarno odrađene sate, jer za vrijeme putovanja od mjesta stalnog rada do mjesta rada na terenu ne obavlja poslove radnog mjesta pa po toj osnovi ne može ostvariti prekovremene sate.
No, Knežević prije odlaska na posao još skokne u trgovinu slatkiša kako bi lakše “komunicirao” s najmanjima među izbjeglicama.  Osim što na taj način lakše premošćuje jezičnu barijeru, kod djece s kojom dolazi u kontakt suzbija strah od policijske odore i na najbolji način pokazuje da iskustvo putovanja do “obećane zemlje” nužno ne mora biti praćeno prijetećim ponašanjem i demonstracijom sile, posebice kada se spusti na njihovu razinu kao što je slučaj s djevojčicom s fotografije.
Ovaj je policajac primjer kako se u obavljanju službe osobnim doprinosom može ublažiti tuđa nevolja i izraziti vlastita ljudskost. Čestitamo! S. Kuhar