Boris Pleša: Potpisivanje kolektivnog ugovora ne smije se zlorabiti u političke svrhe

Boris Pleša: Potpisivanje kolektivnog ugovora ne smije se zlorabiti u političke svrhe

Predsjednik SDLSN reagirao je na istup gradonačelnika Požege Zdravka Ronka tijekom potpisivanja kolektivnog ugovora

sdlsn_www220(SDLSN, 8. lipnja 2010.) Dana 7. lipnja 2010. godine u Požegi je potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike u upravnim tijelima grada Požege te dodatak kolektivnom ugovoru za zaposlene u institucijama koje osniva grad Požega.
Kao socijalni partner Sindikat izražava zadovoljstvo tom činjenicom jer su socijalni partneri kroz dijalog došli do zajedničkog dogovora,a posebno je to važno naglasiti u ova krizna vremena.
Predsjednik Sindikata je u svom govoru i naglasio daljnje jačanje socijalnog dijaloga između socijalnih partnera u cilju boljitka naših članova odnosno svih zaposlenika.
Boris_Plesa_220Međutim, gradonačelnik grada Požege Zdravko Ronko u svom govoru nije govorio samo kao poslodavac već kao čelnik jedne političke opcije.
Budući da je za Sindikat gradonačelnik grada Požege poslodavac, a ne politička opcija,Sindikat ne želi da se svečanost potpisivanja kolektivnog ugovora pretvara u tiskovne konferencije političkih stranaka.
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH ne želi biti instrument niti jedne političke opcije i pozdravljamo potpisivanje kolektivnog ugovora, a izjave gospodina Zdravka Ronka kao političkog čelnika treba staviti izvan konteksta socijalnog dijaloga jer nemaju nikakve veze sa Sindikatom.

Sindikat državnih i loklanih službenika i namještenika RH
predsjednik
Boris Pleša, dipl. politolog