BRDOVEC Osnovana podružnica i potpisan kolektivni ugovor

BRDOVEC Osnovana podružnica i potpisan kolektivni ugovor

KUBrdovec280708-007

(SDLSN, 28. srpnja 2008.) Izgleda da je potpisivanje kolektivnog ugovora u Općini Stupnik bilo poticajno za zaposlenike Općine Brdovec, najveće općine Zagrebačke županije, a vjerojatno i Hrvatske.

sdlsn_www220Sljedeći primjer najbogatije hrvatske općine, Brdovčani su najprije 21. srpnja osnovali sindikalnu podružnicu, a onda, u rekordnom roku, samo tjedan dana kasnije, 28. srpnja potpisali i kolektivni ugovor sa svojim poslodavcem.
Na osnivačkoj skupštini  na kojoj je uz članove nove podružnice (njih 12) nazočio i županijski povjerenik Zoran Perović, za povjerenika je izabrana Maja Coner, što je i logično, se obzirom da je upravo ona inicirala osnivanje podružnice i animirala svoje kolege na pristupanje Sindikatu.

KUBrdovec280708-009Za zamjenika je izabran Daniel Bukovski, a blagajnik je postao Danimir Štros. Izabran je i tročlani Nadzorni odbor u sastavu Ivica Pavelić, Božica Kodžoman i Christian Modrić. Na osnivačkoj skupštini, uz redovnu proceduru, članovi nove podružnice su obaviješteni od strane Maje Coner i Zorana Perovića da su već učinjene pripreme za potpisivanje kolektivnog ugovora, za što je dobivena i suglasnost poslodavca, te da će se ceremonija potpisivanja organizirati u najbržem mogućem roku.

To se i dogodilo 28. srpnja kada su predsjednik SDLSN RH Boris Pleša i načelnik Općine Brdovec Mladen Debeljak, uz nazočnost svojih suradnika, stavili potpise na prvi kolektivni ugovor Općine Brdovec. I jedna i druga strana naglasili su da je potpisivanje ovog ugovora inicirano da bi se kvalitetnije nego dosad regulirali međusobni odnosi poslodavca i zaposlenika, posebno stoga što se ulazi u izbornu godinu kada će ove teme biti potisnute u drugi plan. Na kraju treba reći  da je potpisani kolektivni ugovor po opsegu materijalnih prava najpovoljniji kolektivni ugovor koji je potpisan na području Zagrebačke županije.

KUBrdovec280708-004