Budimir: Do 2015. za modernizaciju vojske 15 milijardi kuna

Budimir: Do 2015. za modernizaciju vojske 15 milijardi kuna

Jutarnji_weblogoZAGREB – Dokument Ministarstva obrane “Dugoročni plan razvoja vojnih snaga”, čija je izrada pri završetku, trebao bi sljedećeg mjeseca biti poslan u proceduru, najavio je danas na “Otvorenim vratima HSLS-a” u središnjici te stranke pomoćnik ministra obrane Josip Budimir.
– Tim bismo planom, koji je prvi dugoročni dokument u kojem se radi doktrina koja će poslužiti kao kvalitetna podloga za operacionalizaciju srednjoročnih i godišnjih planskih dokumenata, željeli da do 2015. godine oslobodimo oko 15 milijardi kuna za opremanje i modernizaciju oružanih snaga – istaknuo je Budimir i dodao da je ove godine u te svrhe izdvojeno oko 300.000 milijuna kuna. Osim toga, cilj je Ministarstva, rekao je Budimir, smanjiti i troškove osoblja koji trenutačno iznose 70 posto sredstava.
– Do kraja ove godine smanjit ćemo ih na oko 65 posto. Cilj nam je naša projekcija od 50 posto kako bi se ta sredstva mogla preusmjeriti na modernizaciju – najavio je Budimir te ustvrdio da je plan Ministarstva da u 2010. godini ima 16 tisuća djelatnih vojnih osoba, 1500 civila u oružanim snagama te 500 zaposlenika u upravnom sektoru.
Piše: Martina Hrupić