Buljević: Odluke o zaposlenicima nećemo donositi bez razgovora sa sindikatima

SASTANAK
Buljević: Odluke o zaposlenicima nećemo donositi bez razgovora sa sindikatima

buljevic_vl140316

Koordinacija će uključivati redovite sastanke predstavnika Ministarstva obrane i čelnika sindikata

AUTOR: Bojan Arežina
(VEČERNJI LIST, 14. ožujka 2016.) Ministar obrane Josip Buljević danas se sastao s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Nezavisnog sindikata javne, državne i lokalne uprave Republike Hrvatske, priopćio je MORH.

vl_logo170214Predstavnici sindikata izvijestili su Buljevića o dosadašnjoj suradnji i budućim aktivnostima koje, prema zajedničkoj ocjeni, zahtijevaju nastavak dijaloga i suradnje, a istaknuli su i neke specifične teme za koje smatraju da bi ih MORH trebao razmotriti.

– Ministar Buljević je rekao kako je uvjeren u dobru suradnju Ministarstva i sindikata te istaknuo kako se odluke vezane uz zaposlenike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH neće donositi bez razgovora s predstavnicima sindikata. Također se složio kako je potrebno nastaviti te, ako je moguće, i unaprijediti komunikaciju te koordinaciju posebno na operativnoj razini, koja će uključivati redovite sastanke predstavnika Ministarstva obrane i čelnika sindikata – priopćio je MORH.

Sastanku su uz ministra Buljevića nazočili i pomoćnik ministra za ljudske resurse Zoran Piličić te glavni tajnik Ministarstva Petar Barać, a sa strane sindikata sudjelovali su Boris Pleša i Siniša Kuhar kao predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Radomir Delić i Tomislav Petrović ispred Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Klement Bakota iz Nezavisnog sindikata javne, državne i lokalne uprave Republike Hrvatske.

PRIOPĆENJE
Ministar Buljević održao sastanak s predstavnicima Sindikata

buljevic_morh140316

(MORH, 14. ožujka 2016.) Ministar obrane Josip Buljević održao je u ponedjeljak, 14. ožujka 2016., sastanak s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, te Nezavisnog sindikata javne, državne i lokalne uprave Republike Hrvatske.

MORH_logoPredstavnici sindikata izvijestili su ministra o dosadašnjoj suradnji, ali i budućim aktivnostima koje, prema zajedničkoj ocjeni, zahtjevaju nastavak dijaloga i suradnje. Na sastanku su predstavnici sindikata istaknuli i neke specifične teme za koje smatraju kako bi ih Ministarstvo obrane trebalo razmotriti.

Ministar Buljević je rekao kako je uvjeren u dobru suradnju Ministarstva i sinidikata, te istaknuo kako se odluke vezane uz zaposlenike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH neće donositi bez razgovora s predstavnicima sindikata. Također se složio kako je potrebno nastaviti, te ukoliko je moguće, i unaprijediti komunikaciju te koordinaciju posebno na operativnoj razini, koja će uključivati redovite sastanke predstavnika Ministarstva obrane i čelnika sindikata.

Sastanku su uz ministra Buljevića nazočili i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Mirko Šundov, pomoćnik ministra za ljudske resurse Zoran Piličić te glavni tajnik Ministarstva Petar Barać, a sa strane sindikata sudjelovali su Boris Pleša i Siniša Kuhar kao predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Radomir Delić i Tomislav Petrović ispred Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, te Klement Bakota iz Nezavisnog sindikata javne, državne i lokalne uprave Republike Hrvatske.