Buršić pozvao na izjašnjavanje o štrajku

bursic_gi180114

(GLAS ISTRE, 17. siječnja 2014.) Županijski povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Denis Buršić pozvao je članove da se u utorak, 21. siječnja, od 13.20 sati nadalje odazovu izjašnjavanju za ili protiv generalnog štrajka a koje će se odvijati u sindikalnoj podružnici u Poreznoj upravi u Puli.

gi_240Podsjeća da je pet sindikalnih središnjica pokrenulo akciju anketiranja članstva oko eventualnog organiziranja generalnog štrajka zbog namjere Vlade da mijenja Zakon o radu na način tzv. fleksibilizacije rada što znači lakše otpuštanje, umanjenje uloge sindikata i kolektivnih ugovora. Ukoliko bi se takve promjene i dogodile slijedilo bi usklađivanje Zakona o državnim službenicima sa svim ostalim provedbenim propisima koji reguliraju radno pravni status državnih službenika i namještenika.

– Protiv smo ZOR-a i produženju radnog tjedna na 56 sati kao i protiv donošenja Zakona o povremenim poslovima gdje bi zaposlenici bili angažirani na sat, dan i to na vaučer. Protiv smo produženja dobi za odlazak u mirovinu na 67 godina, protiv smo uvođenja ugovora o radu u državnu upravu, ističe Buršić. Na izjašnjavanje je pozvao i članove Sindikata Porezne uprave Hrvatske koji rade i žive u Puli, a također ističe da oni koji žele mogu tajno glasati i prije utorka u njegovom uredu. (M. J.)