CARINSKA UPRAVA: Ravnatelj Barišić s predstavnicima Sindikata o slučaju Carinarnice Šibenik

CARINSKA UPRAVA: Ravnatelj Barišić s predstavnicima Sindikata o slučaju Carinarnice Šibenik

Barisic150307_200(SDLSN, 15. ožujka) Predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH razgovarali su danas s ravnateljem Carinske uprave mr. Mladenom Barišićem o slučaju Carinarnice Šibenik i istupa sindikalnog povjerenika SDLSN Ante Ivasa, kojeg je Sindikat u svom jučerašnjem priopćenju podržao.

Ravnatelj Barišić informirao je Sindikat o tijeku i dinamici postupanja po podnescima sindikalnih povjerenika dvaju sindikata koji djeluju u Carinarnici Šibenik, istaknuvši kako je slučaju od početka pridana pozornost u skladu s dostupnim informacijama i dodavši kako je po dostavi dokumentacije od strane sindikata početkom veljače u Carinarnicu odmah upućena unutarnja kontrola koja je izuzela originalnu dokumentaciju, te kako je u međuvremenu od pročelnice Carinarnice Šibenik zatraženo i dobiveno očitovanje u svezi sa cijelim slučajem.

SDLSN_wwwDvije strane su se složile kako sustavu unutarnje kontrole i revizije treba prepustiti ocjenu zakonitosti rada u Carinarnici Šibenik, a ravnatelj Barišić obvezao se izvješće o radu dostaviti predstavnicima Sindikata.

Tajnik Sindikata Siniša Kuhar zatražio je da Carinska uprava u postupanju ima jednaka mjerila kao i kad su u pitanju obični državni službenici, pozdravivši susret s ravnateljem Barišićem kao nastavak dobre prakse suradnje sa Sindikatom.

SDLSN: NEKA ZAKONITOST RADA ŠIBENSKE CARINARNICE OCIJENI SUSTAV UNUTARNJE KONTROLE

hina_logo

ZAGREB, 15. ožujka 2007. (Hina) –   Ocjenu zakonitosti rada u šibenskoj Carinarnici, u kojoj su dva carinska sindikata prozvala pročelnicu Semiru Škugor zbog zlouporabe ovlasti, treba prepustiti sustavu unutarnje kontrole i revizije, priopćeno je danas iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) nakon sastanka s ravnateljem Carinske uprave Mladenom Barišićem.
Ravnatelj Barišić je, izvijestivši SDLSN o tijeku i dinamici postupka na osnovi podnesaka povjerenika SDLSN-a i Carinskog sindikata Hrvatske (CSH) koji djeluju u Carinarnici, istaknuo kako je nakon dostave dokumentacije od sindikata u početku veljače ove godine u Carinarnicu odmah poslana unutarnja kontrola koja je uzela originalnu dokumentaciju. U međuvremenu je od pročelnice Carinarnice Semire Škugor zatraženo i dobiveno očitovanje o slučaju navodne zlouporabe službene dužnosti“, kaže se u priopćenju koje je potpisao tajnik SDLSN-a Siniša Kuhar.
Ante_IvasSindikat je od Barišića zatražio da Carinska uprava pri utvrđivanju moguće povrjede službene dužnosti u slučaju pročelnice Carinarnice primijeni jednaka mjerila kao i kad su u pitanju obični državni službenici.
Odbor carine SDLSN-a nakon uvida u dokumentaciju zaključio je kako je sindikalni povjerenik SDLSN u Podružnici šibenske Carinarnice Ante Ivas postupio u skladu s ovlastima sindikalnog povjerenika, kaže se u priopćenju.
Njegov je istup ocijenen kao opravdan, moralan i čin osobne službeničke i građanske odgovornosti, do kojeg je došlo nakon jednoipolgodišnjeg i od nedavno dokumentiranog upozoravanja na postupke pročelnice Carinarnice, dodaje se.
Pročelnica Carinarnice Semira Škugor u više se navrata koristila službenim automobilom Carinarnice dok je bila na bolovanju ili na godišnjem odmoru, što se može nedvojbeno dokazati usporedbom putnih radnih listova i evidencije o radnom vremenu, stoji, među ostalim, u priopćenju SDLSN-a.