CRIKVENICA Započela konferencija o socijalnom dijalogu u regiji

CRIKVENICA Započela konferencija o socijalnom dijalogu u regiji

PSI_Crikvenica291008-013

(SDLSN, 29. listopada 2008.) Danas je u Crikvenici, u organizaciji Public Services International (PSI) i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN), započela s radom konferencija o socijalnom dijalogu u regiji.
Sudionici iz oba entiteta Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske u dva će dana razmijeniti iskustva o tome koliko je socijalni dijalog postao stvarnim postignućem, a koliko demokratskim privjeskom.

sdlsn_www220U izvješćima sudionika konferencije o stanju na području kolektivnog pregovaranja zaposlenih u državnim službama biti će riječi o visini plaća i razini materijalnih prava državnih službenika i namještenika, s naglaskom na očuvanje postojećih i nastojanje poslodavaca da smanje ta prava.
Na području socijalnog dijaloga u regiji Hrvatska se već može “pohvaliti” s izgubljenim pravom na topli obrok, a sudeći prema prijedlogu uređenja sustava plaća kroz Zakon o plaćama državnih službenika, i s mogućim gubitkom dodatka za minuli rad.
O stanju i dosezima na području socijalnog dijaloga u Hrvatskoj sutra će govoriti predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

PSI_Crikvenica291008-004