Druga projektna radionica o kolektivnome pregovaranju

Podstrana, 18. lipnja 2021. – Tijekom protekla dva dana u Podstrani pokraj Splita održana je druga radionica o kolektivnome pregovaranju u sklopu projekta SDLSN-a „Jačanje socijalnog dijaloga u javnom sektoru Hrvatske“.

U radu radionice su sudjelovali naši povjerenici i članovi iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Zagrebačke i Varaždinske županije, te Grada Zagreba.

Svoja iskustva o kolektivnome pregovaranje i sklapanju kolektivnih ugovora sa sudionicima radionice podijelile su predavačice – Željka Obradović, voditeljica Pravne službe Sindikata bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske, i Meri Uvodić, pravna savjetnica Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata.

U sklopu ovoga prvoga projekta SDLSN-a predviđene su četiri radionice o kolektivnome pregovaranju, provođenje analize radnih odnosa u javnom sektoru, seminari o upravljanju stresom, tematski okrugli stolovi, te kampanja sa svrhom podizanja svijesti javnosti o važnosti javnoga sektora i važnosti sindikata.

Provedba projekta službeno je počela s prvim danom 2021. godine, a završava s posljednjim danom veljače 2022. godine.

Sredstva za provedbu projekta osigurana su u sklopu financijskog mehanizma Kraljevine Norveške 2014.-2021., programa „Socijalni dijalog – dostojanstveni rad“.