Državna služba iz pera Marijane Matković

Državna služba iz pera Marijane Matković

Matkovic_ikona390_final

(SDLSN, 18. rujna 2012.) U poplavi medijskih napisa o državnoj upravi i njezinim službenicima kao društvenim nametnicima i “žderačima” proračunskog novca, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske odlučio je o tome što i kako rade državni službenici i namještenici progovoriti iz perspektive zaposlenika državne uprave.

sdlsn_www220Kako naš diskurs ne bi bio pristran i subjektivan pomogla nam je dugogodišnja novinarka Vjesnika Marijana Matković, koja će u novootvorenoj rubrici “Državna služba iz pera Marijane Matković” pisati o državnoj službi viđenoj “očima” državnih službenika i namještenika, a želja nam je da se kroz ove “ispovijedi” zaposlenika raspoređenih na različitim radnim mjestima u državnim tijelima javnosti pruži mogućnost uvida u rad državne uprave bez unaprijed zadanih negativnih konotacija.
Želja nam je da svakoga mjeseca o poslovima svoga radnog mjesta, profesionalnim iskustvima i sebi samima “progovore” državni službenici i namještenici s područja cijele državne uprave te da tako pokažemo čitav spektar poslova i radnih mjesta u državnoj službi.

Drzavna_sluzba_iz_pera_br1

…za čitanje klikni na sliku

Za početak domaćin nam je bilo Ministarstvo uprave i Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Ispostava Samobor, u kojem su svoje viđenje državne službe iznijeli državni službanici Kristina Ratković, Zoran Perović i namještenica Ljubica Jaklin, a nadamo se da će nam svoja vrata otvoriti i druga državna tijela, kako bi i njihovi zaposlenici mogli iznijeti svoja profesionalna iskustva u državnoj službi.