Državni službenici Milanoviću: Raspitajte se kad će plaća!

Dnevnik3 HRT: Premijeru, gdje su naše plaće?

place_390HRTDnevnik3_180213

…za gledanje prilog klikni na sliku

place_indexhr180213

SINDIKAT državnih i lokalnih službenika i namještenika uputio je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem ga moli da se raspita kada će državni službenici i namještenici dobiti plaću za siječanj, koju još nisu dobili zbog nefunkcioniranja novouvedenog sustava Centralnog obračuna plaća…

indexHR_logo290612“S time u svezi molimo Vas da se, budući da Vaši ministri o ovome pitanju komuniciraju isključivo s medijima, a sam je ministar Slavko Linić vrlo nervozan kada su u pitanju činovnici i njihove plaće, te da je glavni rizničar Miljenko Fičor sada već davnog 8. veljače rekao kako će plaće biti isplaćene sljedećeg tjedna, raspitate u Ministarstvu financija o kojem se tjednu radi, kako se državni službenici i namještenici koji još nisu dobili plaću ne bi prerano poveselili”, piše u otvorenom pismu što ga potpisuje glavni tajnik sindikata Siniša Kuhar.

Predsjedniku Vlade, svom poslodavcu, poručuju da razmisli o razlozima zbog kojih nisu dobili plaću, iako su sredstva za to u državnom proračunu osigurana i sugeriraju kako mu možda ministar financija i glavni državni rizničar na suptilan način poručuju da su njihove plaće premale za odgovoran posao koji obavljaju.

“Vjerujemo da ćete kao poslodavac pronaći rješenje za ovaj problem, na radost i veselje zaposlenih u državnoj upravi koji još uvijek nisu izvršili svoje financijske obveze po kreditima, platili račune za struju, odvoz smeća, dječji vrtić, užinu u školi i slične trivijalne stvari s kojima Vas ovom prigodom ne bismo zamarali”, zaključuje se otvorenom pismu Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

place_dalje180213

(Dalje.com, 18. veljače 2013.) Glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Siniša Kuhar uputio je pismo predsjedniku Vlade Milanoviću u vezi s neisplaćenim plaćama zaposlenicima u državnoj upravi.
Kako stoji u pismu, ministri se o tom pitanju informiraju samo preko medija. S obzirom da je glavni rizničar Miljenko Fičor još 8. veljače rekao kako će plaće biti isplaćene sljedećeg tjedna, Kuhar poziva Milanovića da se svi zajedno raspitaju o kojem se to tjednu radi, kako se državni službenici i namještenici koji još nisu dobili plaću ne bi prerano poveselili.

Place_upit_Milanovicu

…za čitanje klikni na sliku

“Znamo da su Vaša briga prvenstveno oni koji plaću uopće ne primaju ili nemaju priliku zaraditi ju svojim radom, ali ako plaću ne dobivaju ni oni kojima je Vlada poslodavac, a u državnom su proračunu sredstva za to osigurana, možda treba razmisliti o uzrocima zbog kojih se to događa. Možda Vam ministar financija i glavni državni rizničar na suptilan način poručuju da su njihove plaće premale za odgovoran posao koji obavljaju”, stoji u pismu.
Pismo poziva Milanovića da pronađe rješenje za ovaj problem kako bi državni službenici mogli izvršiti svoje financijske obaveze koje su, kako kaže Kuhar, za Milanovića “trivijalne stvari kojima se ne bi trebao zamarati”.

Pročitajte još…