DRŽAVNI SLUŽBENICI NA UDARU PRLJAVE KAMPANJE

DRŽAVNI SLUŽBENICI NA UDARU PRLJAVE KAMPANJE

Sindikat poručuje državnom tajniku Breglecu: “Prvo se obračunajte s dužnosničkim kriminalom u vlastitom ministarstvu”

SDLSN_www(SDLSN, 11. veljače 2008.) Prljavu kampanju protiv državnih službenika kojom se u jednom dnevnom listu pokušava što više naškoditi ugledu državnih službenika, svojim je izjavama dodatno podgrijao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Dražen Breglec, koji je, između ostalog, naglasio kako je posao u državnoj službi najsigurniji te kako se u njoj jako teško dobiva otkaz.

Državni tajnik Dražen Breglec
Državni tajnik Dražen Breglec

Sindikat je svjestan da određeni broj državnih službenika u masi od njih 65.000 svoj posao ne obavlja časno i profesionalno. No, također smo svjesni i toga da su optužbe za korupciju u svim sferama društva prije svega usmjerene na upravljačke strukture koje jedine i imaju moć nezakonitog pogodovanja pri sklapanju poslova.

A jedna takva upravljačka struktura svoje je gnijezdo imala upravo u Ministarstvu iz kojeg državni tajnik Breglec dijeli lekcije državnim službenicima.

Slučaj nezakonite privatizacije pomoćno-tehničkih službi u tadašnjem Ministarstvu mora, prometa i veza najbolji je dokaz kako je namještanje poslova u državnoj upravi privilegija prije svega državnih dužnosnika, koji za svoje koruptivne postupke u pravilu ne odgovaraju, a mjerodavna državna inspekcijska tijela čine sve kako bi njihove postupke zataškali.

korupcija_mesic_DW

No, pogledajte sami kako se privatiziralo u Breglecovom ministarstvu, imajući na umu kako tvrtka kojoj se nezakonito pogodovalo i dalje nesmetano radi, kao uostalom i oni koji su u pogodovanju sudjelovali…

SDLSN_VJ374

Na nepravilnosti koje je Ured za javnu nabavu Vlade “primjetio” krajem 2006. godine, Sindikat je upozoravao još 2003. godine…

Juro_Regvar374

Zašto Juro nije htio vidjeti ono što je Mati bilo jasno, ali tek kad je već nastupila zastara…

Krasic374_final

Državna revizija jedina je cijelo vrijeme upozoravala na nezakonito postupanje…

Povjerenstvo374

Je li ODO uopće pročitalo zapisnik s otvaranja ponuda?

Holjevacc374

Tadašnja pomoćnica ministrice blagoslovila je nezakoniti postupak nabave…

Cvitann374

Baš je lijepo kad je sve po zakonu. Samo neka tako i ostane…

Pročitajte još…