Državni tajnik Antun Palarić utvrdio Plan prijama u državnu službu za 2007. godinu

Državni tajnik Antun Palarić utvrdio Plan prijama u državnu službu za 2007. godinu

(SDUU, 27. veljače) Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu, Antun Palarić, utvrdio je Plan prijama u državnu službu za tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade Republike Hrvatske za 2007. godinu, uz prethodnu suglasnost Ministarstva financija, a na temelju članka 43. stavka 2. Zakona o državnim službenicima (“Narodne novine”, br. 92/05 i 142/06). Plan prijama stupio je na snagu 26. veljače 2007. godine.

Palki_SDUUPlanom prijama u državnu službu utvrđuju se potrebe državnih tijela za službenicima. Stvarno popunjavanje radnih mjesta izvršit će se isključivo sukladno financijskim mogućnostima i ako su u državnom proračunu osigurana financijska sredstva. Tijekom 2006. godine u državnu upravu primljeno je oko 1100 službenika, a ukupan broj zaposlenih je smanjen (primjerice u Ministarstvu obrane koje niti u ovoj godini ne planira zapošljavanje).

Novost u Planu prijama je planiranje broja pripadnika nacionalnih manjina koje je potrebno primiti u državnu službu kako bi se osigurala njihova zastupljenost u tijelima državne uprave sukladno odredbama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (“Narodne novine”, br. 155/02). Planira se zapošljavanje 290 pripadnika nacionalnih manjina (238 u središnjim tijelima državne uprave i 52 u uredima državne uprave u županijama).

Pročitajte još…