DUZS Sastanak s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH

DUZS Sastanak s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH

duzs030611_film220(DUZS) U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS) 03. lipnja 2011. održan je sastanak s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (SDLSN). Ispred DUZS-a na sastanku su nazočili ravnatelj Uprave Damir Trut, pomoćnik ravnatelja i glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin, pomoćnik ravnatelja i glavni nadzornik sustava 112 RH Anto Zelić, pomoćnik ravnatelja Službe zajedničkih poslova Cvjetko Obradović i zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar.

SDLSN su predstavljali predsjednik Sindikata Boris Pleša, glavni tajnik Siniša Kuhar i povjerenik u sustavu 112 Stjepan Gamilec.

Na sastanku se razgovaralo o novom prijedlogu Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državne uprave za zaštitu i spašavanje kao i o aktualnostima u vatrogastvu s naglaskom na pripremu za turističku i protupožarnu sezonu.

Predstavnici SDLSN izvješteni su o novom prijedlogu Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državne uprave za zaštitu i spašavanje, rađenim sukladno smjernicama Ministarstva uprave. Posebni osvrt dao se na izmjenu Uredbe koja se odnosi na Službu 112 i vatrogastvo, čija izmjena se temeljila na analitičkim pokazateljima stvarnog stanja, naročito u Županijskim centrima 112.

Predstavnici SDLSN izrazili su zadovoljstvo predloženim izmjenama vezano za novi ustroj Županijskih centara te je usuglašeno da će SDLSN dati svoje očitovanje na cjelovit prijedlog Uredbe o unutarnjem ustrojstvu DUZS-a, prije slanja u daljnju zakonsku proceduru.

Sindikat je također obaviješten o Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH za 2011. godinu, prihvaćenim od strane Vlade RH, s posebnim naglaskom o svim poduzetim aktivnostima i onima koje tek predstoje za pripremu ovogodišnje protupožarne sezone.