DVOR: Uskoro pogranična ophodnja na magarcima?

DVOR: Uskoro pogranična ophodnja na magarcima?

Dvor(SDLSN, 13. kolovoza) Živopisno mjesto Dvor u Sisačko-moslavačkoj županiji može se pohvaliti, osim znamenitostima grada i prirodnim ljepotama koje ga okružuju, i policijskom postajom. PP Dvor kao i svaka druga policijska postaja ima svoje zadaće nadzora sigurnosti u prometu, suzbijanja kriminaliteta i nadzora ni manje ni više nego 80 kilometara državne granice.

Za ovaj odgovoran i prevažan posao na raspolaganju im je nevelik vozni park popunjen ne baš tehnički najispravnijim vozilima.

Iako je, prema informacijama s kojima raspolažemo, PP Dvor odobreno 12.000 kn mjesečno za gorivo, njezini službenici uspiju mjesečno potrošiti samo 4.500 kuna. Ovaj rezultat vrijedan je pozornosti. Kad bi se svi u ovoj državi ponašali tako obzirno prema trošenju proračunskog novca sigurno bi bilo više novaca za socijalu, učitelje, liječnike, a možda čak i za državne službenike.

Ovako izgleda pogranična ophodnja u bivšoj sovjetskoj republici. Može li se nešto slično uskoro očekivati i na području PP Dvor?
Ovako izgleda pogranična ophodnja u bivšoj sovjetskoj republici. Može li se nešto slično uskoro očekivati i na području PP Dvor?

Nažalost, cijenu štedljivosti plaćaju policijski službenici koji stoga svojih 80-tak km državne granice nadziru uglavnom pješice. No, osim činjenice da bi ih automobil poštedio žuljeva na nogama, u slučaju nevremena dobro bi im došao da se sklone od kiše, a nisu nemoguće ni situacije u kojima bi brzina automobilskog prijevoza mogla imati odlučujuću ulogu u spašavanju života.

Ranije im je na raspolaganju bio kontejner i WC u koji su se mogli skloniti na nadzornom punktu, ali nakon što se Sindikat požalio na činjenicu da kontejner nije elektrificiran rješenje je pronađeno u uklanjanju kontejnera. Čega nema ne treba ga elektrificirati. Prava policijska logika.

Možda se nakon ovoga dopisa odgovorni u MUP-u dosjete uvođenju ekološki najprihvatljivijeg prijevoza nakon vlastitih nogu – onoga na magarcima. Na taj način policijski službenici bi zajedno sa četveronožnim prijateljima mogli obilaziti i označavati državnu granicu.

Pročitajte još:

DOPIS SINDIKALNOG POVJERENIKA
POLICAJCI SVIJEĆOM TRAŽE PUT U EUROPU