Europa über alles

Europa über alles

eu_geld

(SDLSN, 21. veljače 2011.) Kao što je Sindikat već najavljivao, Vlada Republike Hrvatske donijela je Uredbu o dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, kojom je uspostavljena nova hijerarhijska vrijednost službeničkih radnih mjesta.

sdlsn_www220Uredbom su kao najbolje plaćena radna mjesta, osim onih najviših dužnosničkih i radnih mjesta glavnih rukovoditelja, utvrđena “posebna” radna mjesta službenika “koji rade u strukturi tijela koja su dobila dozvolu za rad od Europske komisije za upravljanje sredstvima Europske unije“.
Njome su državni službenici podijeljeni na dobro plaćene “europske” i obične domaće službenike, koji nastavljaju raditi za službeničku crkavicu.
Ceh visokih plaća službenika koji će nadzirati potrošnju sredstava Europske unije mogli bi uskoro platiti državni namještenici, kojih se kao bolovanjima i godišnjim odmorima sklonih neradnika država namjerava riješiti kroz izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima i prepustiti ih čarima “outsourcinga” i privatnom sektoru koji bolovanje nagrađuje otkazom.

S obzirom na slučaj umirovljenog namještenika Petra Lapoša, kojem je Republika Hrvatska ovrhom od 500 kuna sjela na neveliku penziju od 1500 kuna i koji zbog toga u nedostatku hrane i ogrjeva razmišlja o samoubojstvu, Europska unija neće za sve biti obećana zemlja, ali u zemlji u kojoj je Europa über alles, koja tisuća gladnih i promrzlih namještenika, prihvatljiva je cijena na putu u europsku budućnost.

Pročitajte još…