Grad Krapina dužan 860.000 kuna vatrogascima

Grad Krapina dužan 860.000 kuna vatrogascima

Krapina_JVP_ZList_naslov

(SDLSN, 16. listopada) Neodgovorno ponašanje nositelja vlasti koji bi svoje dužnosničke funkcije trebali obnašati na način koji će opravdati povjerenje građana, odnosno onih koji su ih na položaje imenovali temeljem mandata koji su im povjerili građani, svakoga dana izlazi na vidjelo.

Krapina_JVP_ZList_isjecakBrojni sudski sporovi koje Sindikat vodi u ime vojih članova, do kojih ne bi došlo da su poslodavci poštovali zakonske i ugovorne obveze koje se odnose na zaposlenike, ovih su dana uzrokom prepucavanja između dva gradonačelnika Krapine – bivšeg i sadašnjeg, na stranicama Zagorskog lista.

Dug od 860.000,00 kuna po sudskim presudama koje Grad treba isplatiti zaposlenicima Javne vatrogasne postrojbe, jedan je od najvećih dugova koje je aktualna gradska vlast naslijedila od bivše.

No to je samo primjer kako je prethodna politička garnitura, koja je na državnoj razini ostavila dug od tri do četiri milijarde potraživanja zbog neizvršenih obveza po kolektivnim ugovorima, odgovorno shvatila svojih pet minuta na vlasti.

Njihov politički slogan “pošteno” najbolje se može sažeti u riječi “propušteno”, jer su svojim zatvaranjem očiju pred obvezama po kolektivnim ugovorima ismijali građane koji su ih izabrali i sada plaćaju njihove dugove.