GRAD OSIJEK: Vatrogasci dobili prvi kolektivni ugovor

GRAD OSIJEK Vatrogasci dobili prvi kolektivni ugovor

osvatrKU_osTV300610

Nakon šest mjeseci pregovora potpisan je Kolektivni ugovor između Grada Osijeka i Javne profesionalne vatrogasne postrojbe. Riječ je o prvom Kolektivnom ugovoru koji je spomenuta postrojba dobila.

osTV_logoKako bi Kolektivni ugovor bio i u potpunosti zaključen gradonačelnik Krešimir Bubalo najavio je da će morati osigurati dodatna sredstva u iznosu pola milijuna kuna i to u sljedećem rebalansu proračuna.

Prava iz Kolektivnog ugovora nisu ono što su strane u pregovorima očekivale, istaknuo je zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka Boris Banjan.

Osječki vatrogasci dobili svoj prvi kolektivni ugovor

Profesionalni vatrogasci Osijeka napokon su dobili svoj prvi Kolektivni ugovor, koji je u srijedu potpisan s gradonačelnikom Osijeka Krešimirom Bubalom, nekon petomjesečnih pregovora.

SD_logo240Sindikalni povjerenik JPVP Osijek Drago Pranjić rekao je da su vatrogasci zadovoljni postignutim sporazumom, jer su uspjeli spriječiti Grad da imse plaće smanje od 6 do 18 posto, što im je nuđeno početkom ove godine.

– Plaće će nam ostati na nivou iz 2009. godine, a dodatak na uvjete rada iznosit će osam, umjesto dosadašnjih 20 posto. Željeli smo i to zadržati, no s obzirom na gospodarsku situaciju u gradu i državi pristali smo na smanjenje – rekao je Pranjić.

Gradonačelnik Bubalo je pak istaknuo da je to „maksimum kojeg je Grad mogao dati u ovom trenutku.” Grad će 500 tisuća kuna potrebnih za plaće prema ovom ugovoru, osigurati rebalansom proračuna.
N. Patković

osvatrKU_gs010710