GRAD POŽEGA Lokalni HDZ prijeti otkazima gradskih službenika

GRAD POŽEGA Lokalni HDZ prijeti otkazima gradskih službenika

pozega_HDZ_390

Predsjednik požeškog HDZ-a Ante Šolić najavio prepolavljanje broja zaposlenih u Gradskoj upravi i uštedu od 8 milijuna kuna na službeničkim plaćama iako sadašnja masa sredstava za plaće iznosi manje od 5 milijuna kuna

sdlsn_www220(SDLSN, 6. ožujka 2009.) Antirecesijska histerija se s državne polako seli i na lokalnu razinu.
Ovu pojavu pothranjuje i činjenica približavanja lokalnih izbora pa lokalni političari iz stranačkog šešira vade čarobne štapiće i nude kvaziekonomske mjere kojima će ne samo prebroditi krizu, već ju i iskoristiti za postizanje svekolikog blagostanja.
Jedna takav lokalni Mandrak ponudio je u Požegi univerzalno rješenje za izlazak iz krize – otkaze gradskim službenicima.
mandrakeTako bi predsjednik požeškog HDZ-a gradsku upravu odmah smanjio za pola i uštedio, ni manje ni više negoli 8 milijuna kuna na službeničkim plaćama.
Poučen recentnom političkom praksom na državnoj razini političar Šolić je izlaz iz banane pokušao prebaciti na leđa službenika, ali je, za razliku od Vlade koja službenicima “samo” želi smanjiti plaće, svoj ekonomski predizborni program garnirao s otkazima.

Činjenica da rashodi na poziciji “plaće za redovan rad” Grada Požege iznose 6.480.000 kuna, te da su nakon što se od tog iznosa oduzme iznos za plaće pripravnika od 1.490.000 kuna, gradske plaće “teške” 4.990.000 kuna, HDZ-ovom prvaku ne smeta da u medijima samo na plaćama službenika najavljuje uštedu od cijelih 8 milijuna kuna.

pozega_place

Šolić bi uštedio i na intelektualnim uslugama dodatnih milijun kuna, reprezentaciji te “vozanju gradskim automobilom u privatne, stranačke i saborske zadatke” 300.000 kuna. Ovaj virtualni predizborni novac Šolić bi zatim ulagao u obrte i poduzetništvo i Požegi osigurao svijetlu budućnost.
Dakle, nakon ovakve kampanje preostaje Vam samo glasovati za čovjeka koji na 5 milijuna kuna može uštedjeti cijelih 8 milijuna, nisu mu potrebne intelektualne usluge, a gradskim autom bi se “vozao” isključivo u nestranačke i službene svrhe, a možda i pretvara vodu u vino. Tko zna?
Bojimo se jedino da glasove 40 gradskih službenika i članova njihovih obitelji ovakvim istupima nije kupio.