GRAD PULA: Plaće zaposlenika gradske uprave neće se smanjivati

GRAD PULA: Plaće zaposlenika gradske uprave neće se smanjivati

(29. srpnja) Jučerašnji sastanak predstavnika Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem rezultirao je povlačenjem najavljenog prijedloga o smanjenju plaće gradskih služenika i namještenika za pet posto.

Gradonačelnik Miletić svoj je vlastiti prijedlog još jednom opravdao činjenicom nedovoljnog punjenja proračuna i moralnom obvezom da u takvoj situaciji gradska uprava prvo krene od same sebe i smanjenjem vlastitih plaća učini nešto kako bi se problem sanirao.

JLmileticMeđutim, Miletić je uvažio i činjenicu postojanja Kolektivnog ugovora za zaposlene u upravnim tijelima Grada Pule, odnosno volju zaposlenih artikuliranu kroz stav gradske sindikalne podružnice SDLSN da visina plaće kao stečeno pravo treba ostati na dosadašnjoj razini.

Tajnik Sindikata Siniša Kuhar pozdravio je činjenicu da se ovo pitanje rješeva socijalnim dijalogom koji je na području Istarske županije i Grada Pule već odavna postao civilizacijskom i demokratskom stečevinom.

Dodao je kako je visina plaće zaposlenih utvrđena u skladu s financijskim mogućnostima Grada Pule i nije sporna, već je problem u isplati u punom iznosu zbog problema na prihodovnoj strani.

Kuhar je pozdravio spremnost gradskog poglavarstva da se ovaj problem premosti kako se plaće zaposlenih ne bi morale smanjivati, ali i ukazao na potrebu realnog planiranja gabarita gradskog proračuna, kako bi se njegovo punjenje moglo zaista i ostvariti.

Sindikalna povjerenica u Gradu Puli Eva barbir zahvalila se gradonačelniku u ime članova Sindikata i zaposlenika na razumijevanju i iznjela prijedloge smanjenja proračunskih stavki kojim bi se mogla namaknuti potrebna sredstav za plaće, pa i na račun razine ostalih materijalnih prava zaposlenika, poput sistematskih pregleda u tekućoj godini, čime su i zaposleni pokazali kako problem punjenja proračuna doživljavaju kao svoj problem.

Dvije strane složile su se da pregovore o plaćama treba nastaviti u postupku izrade prijedloga proračuna za 2007. godinu i dogovorile novi krug razgovora već u rujnu.

Pročitajte još…

SINDIKAT: PULSKI GRADONAČELNIK POVUKAO PRIJEDLOG O SMANJENJU PLAĆA GRADSKIH SLUŽBENIKA

PULA, 29. srpnja 2006. (Hina) –  Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske priopćio je danas da je pulski gradonačelnik Boris Miletić, nakon razgovora s predstavnicima sindikata, povukao prijedlog o smanjenju plaće gradskih služenika i namještenika za pet posto.
pula_arenaNa jučerašnjem sastanku s predstavnicima sindikata Miletić je opravdavao taj prijedlog činjenicom nedovoljnog punjenja proračuna i moralnom obvezom da gradska uprava krene od sebe, ali je uvažio i postojanje Kolektivnog ugovora, te stajalište sindikalne podružnice da visina plaće, kao stečeno pravo, treba ostati na dosadašnjoj razini.
Tajnik sindikata Siniša Kuhar istaknuo je kako je visina plaće gradskih službenika utvrđena u skladu s financijskim mogućnostima Pule i nije sporna, već je problem u isplati u punom iznosu zbog problema na prihodovnoj strani.
Kuhar je pozdravio spremnost Gradskog poglavarstva da se taj problem premosti kako se plaće ne bi morale smanjivati, te ukazao na potrebu realnog planiranja gradskog proračuna.
Dvije strane složile su se da pregovore o plaćama treba nastaviti tijekom izrade prijedloga proračuna za 2007. godinu i dogovorile novi krug razgovora u rujnu, kaže se u priopćenju.
(Hina) pp/xmd ymd