HDZ izigrao dogovor Sanader – Račan?

HDZ izigrao dogovor Sanader – Račan?

Iako smo trebali početi s radom, Polančec i Šuker su mi poručili da su prebukirani, kaže Ronko

Jutarnji_weblogoZAGREB – Baš kada je na pomolu bio politički sporazum Sanader-Račan oko sanacije bankrotirane Požeško-slavonske županije, najnovije zaoštravanje između HDZ-a i SDP-a oko “slučaja Verona” moglo bi ponovo zaustaviti početak rješavanja problema koji već mjesecima koči funkcioniranje jedne od najsiromašnijih hrvatskih županija.
Sanaderr_racanPremijer Ivo Sanader i šef SDP-a Ivica Račan postigli su, naime, prošli tjedan na radnom ručku sporazum o rješavanju problema Požeške županije. Dogovor je bio da se oformi četveročlani tim koji bi već ovaj tjedan dogovorio model sanacije, a u njega su, s HDZ-ove strane, imenovani ministar financija Ivan Šuker i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a sa SDP-ove, župan Zdravko Ronko i ekonomski stručnjak Ljubo Jurčić.
– Na žalost, iako smo trebali početi s radom ovaj tjedan, Polančec i Šuker su mi  preko tajnica poručili da su ovaj tjedan prebukirani te da ne znaju ni hoće li idući tjedan imati vremena. Navodno ovih dana imaju gužvu oko nekakve Verone, pa je Požega gurnuta po strani – ispričao nam je Ronko. Ronko se nada da će s HDZ-om uspjeti postići dogovor da dio dugova, koji po njemu iznose 355 milijuna kuna, podmiri Vlada, dio javna poduzeća, a dio sama Županija. Piše: Nataša Božić