Hitna pomoć u MORH-u: Čistačicama pozlilo zbog Rončevića

Hitna pomoć u MORH-u: Čistačicama pozlilo zbog Rončevića

Nakon razgovora u kadrovskoj službi shvatile da su izigrane lažnim obećanjima

VL260107_Roncevic

Autor Tanja BOŽIĆ

Dvije dugogodišnje djelatnice MORH-a, čistačice koje su u četvrtak bile na razgovoru u kadrovskoj upravi Ministarstva, odvezla je Hitna pomoć. Pozlilo im je, potvrdili su članovi njihovih obitelji, nakon što su čule da dogovor koji su postigle sa sindikatima i ministrom obrane Berislavom Rončevićem ne vrijedi. Autor Tanja BOŽIĆ

vl_logČistačicama je ponuđen isključivo prelazak u novu tvrtku Pleter, u kojoj se ne jamči stalno zaposlenje. Kolabirale su žene njih dvije od dvadesetak koje su pred kraj prošle godine preko sindikata dogovorile otpremninu. Riječ je o ženama starijim od 50 godina čije su otpremnine iznosile oko 60 tisuća kuna bruto. Čistačice su zahtjeve predale, pokazuju spisi, na vrijeme.

Međutim, pokazalo se da ministrovo obećanje i nije tako čvrsto jer su kadrovici pronašli zakonsku mogućnost prema kojoj su njihova radna mjesta najprije trebala biti ukinuta, a one proglašene viškom i stavljene na raspolaganje, što se nije dogodilo pa tako gube prava na otpremnine. Nakon godina rada izigrane smo.

Obećali su nam otpremnine, i to pred sindikalistima, a sad se povlače komentiraju čistačice, njih 25, koje su čak potpisale peticiju. Zatražile su pomoć sindikata i, poručuju, neće stati. Za nama su godine teškog rada i tražimo ono što nam pripada.

Pročitajte još…