HOO: Uskoro pregovori za kolektivni ugovor

HOO: Uskoro pregovori za kolektivni ugovor

(SDLSN, 14. siječnja) Danas su se u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora susreli predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i SDLSN Ivica Ihas. Sastanku su nazočili i sindikalni povjerenik SDLSN u HOO Zvonko Maloseja, tajnik sindikata Siniša Kuhar, te tajnik HOO-a Josip Čop.

HOO140105_1

Razgovor je uslijedio na zahtjev Sindikata koji je nezadovoljan činjenicom da se, usprkos činjenici da je SDLSN po sindikalnom članstvu jači od Hrvatskog sindikata sporta, koji također djeluje u HOO, o sklapanju kolektivnog ugovora poćelo razgovarati bez SDLSN.

Predsjednik HOO- a Zlatko Mateša otklinio je mogućnost favoriziranja bilo kojeg sindikata u Olimpijskom odboru, ali i rekao kako drži apsurdnom situaciju da se u radnoj zajednici od šezdesetak zaposlenih sindikati ne mogu dogovoriti o zajedničkom  nastupu u pregovorima s poslodavcem.

Nakon što je predsjednik Ihas otklonio dvojbe tajnika HOO-a Josipa Čopa i donedavnog predsjednika Hrvatskog sindikata sporta da SDLSN namjerava zaposlene u HOO-u izjednačiti u pogledu statusa i plaća s onima u državnim službama, kazavši kako je riječ o posebnom kolektivnom ugovoru, zaključeno je da se što prije predloži tekst protokola o kolektivnim pregovorima, kako bi dva sindikata zajednički uključila u pregovore s poslodavcem.