“ICY FIRE” Prezentacija projekta informatičkog povezivanja vatrogasnih postrojbi

“ICY FIRE” Prezentacija projekta informatičkog povezivanja vatrogasnih postrojbi

Ledom protiv vatre
5/12/2003

Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske održala je danas u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma prezentaciju projekta informatičkog povezivanja vatrogasnih postrojbi RH, pod radnim nazivom Icy Fire (ledena vatra)

PCChiPCilj projekta Icy Fire informatizacija je svih vatrogasnih postrojbi i povezivanje vatrogasnih postrojbi u jedinstveni informatički sustav. Informatizacija sustava poboljšat će i ubrzati komunikaciju između vatrogasnih postrojbi i povećati produktivnost, a planirani prijenos uživo iz svih vatrogasnih postrojbi trebao bi ubrzati poslovanje. Radi se i Internet portal koji će javnosti omogućio pristup svim informacijama o vatrogastvu i postrojbama, te omogućiti svim postrojbama da u sklopu portala na jednostavan način otvore svoju sekciju gdje mogu svakodnevno stavljati slike, zapise intervencija ili informacije o sebi.
Postavljanje profesionalnog “backbonea” portala omogućit će vrlo jednostavno održavanje takvog sustava, a dodatni benefiti bit će besplatne e-mail adrese i web prostor svim članovima UPVH-a, te chat i forum za izmjenu informacija i međusobno komuniciranje kako članova UPVH-a tako i svih ostalih zainteresiranih za vatrogastvo. U sklopu ove akcije održat će se i edukacija o korištenju Interneta, računala i Icy Fire sustava za sve članova UPVH.
Želja je javnosti i nadležnim državnim tijelima prikazati spremnost vatrogastva da preuzme vodeću ulogu u sustavu zaštite i spašavanja, a kroz projekt Icy Fire omogućiti brzu i pouzdanu informaciju svim zainteresiranima u tom sustavu.//(sr)