Idemo dalje. Zajedno. Jedinstveni i snažniji.

Poštovane članice i članovi,

iza nas je još jedna izrazito teška, stresna, neizvjesna i izazovna godina. Godina u kojoj se sve odvijalo u ozračju i pod utjecajem COVID-a. Naše djelovanje nije izuzetak. Djelujući u takvim izvanrednim okolnostima, u nekim smo segmentima bili uspješniji, u nekima malo manje. Planovi su bili jedno, realizacija drugo. No, pomaci se vide. Intenzivirali smo rad na terenu, poboljšali dvosmjernu komunikaciju, medijski smo vidljiviji, u nizu naših sindikalnih podružnica zadržali smo ili poboljšali prava zaposlenih, pridonijeli smo utemeljenju novih podružnica, prisutni smo u kreiranju zakona i propisa vezanim uz prava naših članova, te smo realizirali veći dio našeg prvog projekta…

Ono po čemu ćemo najviše pamtiti 2021. godinu je jedno veliko sindikalno zajedništvo i solidarnost, koje smo pokazali s našim članicama i članovima čiji su domovi stradali u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, te u jakom nevremenu s tučom na požeškom području.

Pokazalo se, još jedanput, koliko je važno biti članom SDLSN RH. Brojka od gotovo dva milijuna kuna isplaćenih bespovratnih pomoći našim članovima tijekom prošle i ove godine govori o našoj snazi i financijskoj stabilnosti.

Idemo dalje. Zajedno. Jedinstveni i brojčano još snažniji, odlučni u borbi za bolje plaće i uvjete rada, borbi za dignitet struke.

Hvala svim članovima, sindikalnim povjerenicima i članovima tijela SDLSN RH na sindikalnom radu i promicanju radničke solidarnosti.

Vaš SDLSN RH