IHAS U POŽEGI: RADIKALNIJI POTEZI KRAJEM MJESECA

IHAS U POŽEGI: RADIKALNIJI POTEZI KRAJEM MJESECA

hina_logo

POŽEGA, 21. rujna 2006. (Hina) –  Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ivica Ihas rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Požegi da se štrajk djelatnika Požeško-slavonske županije nastavlja, a radikalniji se potezi mogu očekivati krajem ovog mjeseca.

Pozega210906_Ihas374

Izražavajući žaljenje što su djelatnici Požeško-slavonske županije postali taoci situacije u kojoj su se našli neisplatom plaća, ustvrdio je da za njihov problem nitko osim sindikata ne pokazuje zanimanje.
Čak i razmišljanje da će se problem Požeško-slavonske županije riješiti na sjednici Sabora 27. rujna za nas znači samo prolongiranje rješavanja problema jer se problem trebao davno prije riješiti. Djelatnici samo žele za svoj rad dobiti plaću kako bi svojim obiteljima osigurali egzistenciju“, rekao je Ihas.

Danas su podršku štrajkašima dali i sindikati udruženi u NHS, kao i sindikalni povjerenici SDLSN iz Požeško-slavonske županije. Na slici: Vinko Jušić iz Nezavisnog sindikata Kutjeva obraća se štrajkašima
Danas su podršku štrajkašima dali i sindikati udruženi u NHS, kao i sindikalni povjerenici SDLSN iz Požeško-slavonske županije. Na slici: Vinko Jušić iz Nezavisnog sindikata Kutjeva obraća se štrajkašima

Prema njegovim riječima, sadašnji župan Ronko nije se dovoljno angažirao u rješavanju problematike, zbog čega su službenici i namještenici postali taoci situacije.
To je opovrgnuo župan Zdravko Ronko, ističući pritom kako se slaže da je za nastalo stanje kriv poslodavac, to jest Županija.
Očito je da je mene najlakše proglasiti jedinim, isključivim i dežurnim krivcem za sve. Osnovni krivac je ona vlast koja je do toga dovela, ali i Vlada sa svim svojim resornim ministarstvima i kontrolnim mehanizmima, koja to nije zaustavila“, rekao je požeški župan Zdravko Ronko.

Ukoliko se njihov problem ne riješi do 29. rujna, "stanari" požeške Big Brother kuće mogli bi se u nju trajno useliti do ispunjenja sindikalnih zahtjeva
Ukoliko se njihov problem ne riješi do 29. rujna, “stanari” požeške Big Brother kuće mogli bi se u nju trajno useliti do ispunjenja sindikalnih zahtjeva

Sindikat dao novi time out

rvatop

Sat u maloj viječnici zaustavio se u "pet poslije dvanaest"
Sat u maloj viječnici zaustavio se u “pet poslije dvanaest”

Danas je protekao deseti dan štrajka djelatnika u Požeškoj županiji koji su bez plaće već 174 dana. Unatoč tome Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika odlučio je poslodavcu uz nastavak štrajka ipak dati novi time out do 29. rujna. “Čekamo najavljenu raspravu na prvom jesenskom zasjedanju Sabora o stanju u Požeškoj županiji, no ako ni tada ne bude pomaka i rezultata od 29. rujna krećemo u radikalizaciju štrajka”, najavio je predsjednik tog sindikata Ivica Ihas te još jednom iskazao svoje razočaranje što djelatnici Požeške županiju služe u dnevno političke igre. “Ne ulazeći u to tko je kriv, mislim da se onaj tko se obvezao obnašati vlast u Županiji nije i dovoljno angažirao da djelatnici županije dobiju plaće. Dio radnika je pri tom zamjerio županu Zdravku Ronko što niti jednom od trajanja štrajka nije došao među njih iako se nazale u prostoriji svega nekoliko metara udaljenoj od njegove kancelarije.