IHAS: VLADINA POLITIKA PLAĆA PREMA SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA – LOŠA

IHAS: VLADINA POLITIKA PLAĆA PREMA SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA – LOŠA

Ihas1RIJEKA, 3. listopada (Hina) – Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika nije zadovoljan Vladinom politikom plaća jer od svih služba koje plaće primaju iz državnog proračuna primanja tih djelatnika su najmanja, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik tog sindikata Ivica Ihas.
Ihas kaže da je taj sindikat jedino zadovoljan nedavnom Vladinom odlukom po kojoj je u ovoj godini odobrena isplata božićnica od tisuću kuna i dar za djecu zaposlenika od 400 kuna.
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika podignuo je 15 tisuća tužba zbog neisplaćenih božićnica 2000., pa se u tom sindikatu nadaju da će državnim službenicima ove godine biti isplaćene dvije božićnice. “To ne znači da smo zadovoljni politikom Vlade prema Sindikatu”, kazao je Ihas, dodavši da je Vlada unatoč obećanjima smanjila plaće državnih i lokalnih službenika i namještenika. Po njegovim riječima, uoči izbora 2000. prosječna je plaća u toj službi bila 3200, a sada je 2750 kuna. Sindikat je nezadovoljan i Uredbom o dodatcima na uvjete rada, rekao je Ihas. Dodao je da će sadašnji kolektivni ugovor biti produljen do proljeća 2004.
Nakon konferencije otvorene su prostorije primorsko-goranske podružnice Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika koja ima oko 1000 članova. (Hina) hšup dd